// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Fațada Palatului Principilor din Alba Iulia va fi acoperită cu un mesh uriaș de 459 mp

Primăria Alba Iulia va amplasa pe fațada Palatului Principilor din Cetatea Alba Carolina un mesh uriaș, cu o dimensiune de 459 mp.

Pentru moment, municipalitatea așteaptă oferte privind prețul acestuia, valoarea maximă estimată fiind până 11.500 de lei (aproximativ 2.500 de euro).

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, macheta pentru tipărire va fi pusă la dispoziția firmei câștigătoare de către administrația locală. Termenul de livrare este între 20 – 24 noiembrie 2017, iar termenul final pentru depunerea ofertelor este 13 noiembrie 2017, ora 17.00.

Reamintim că, în curând, Palatul Principilor va intra într-un amplu proces de renovare. În data de 24.05.2017 s-a semnat contractul de finanțare pentru conservarea, restaurarea și valorificarea durabila a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia — Centru Expozițional Corp Principal E.

Valoarea totala a investitiei este de 21.724.540,91 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 20.644.359,09 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Proiectul va fi implementat prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritara 5 – Îmbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Scopul general al proiectului este realizarea de lucrari de consolidare, conservare, restaurare și valorificare durabila a ansamblului Palatului Principilor, în acord cu statutul sau istoric, menite sa-i creasca atractivitatea turistica în viitor. Proiectul pune în evidența vestigiile din perioada Principatului (perioada în care Alba Iulia a fost capitala Transilvaniei), dar ține seama și de etapele de construcție și de componentele artistice care trebuie conservate în situ din celelalte epoci și stiluri: romana, medievala, renascentista, baroca și rococo.

Se propune amenajarea spațiilor expoziționale în cadrul corpului principal E, în care se vor realiza expoziții permanente și temporare cu diferite teme, cu posibilitatea organizarii de evenimente culturale, programe educative pentru copii sau adulți ocazionale și periodice, etc. de importanța locala și naționala, pentru a crește atractivitatea și gradul de vizibilitate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419