Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fațada Palatului Principilor din Alba Iulia va fi acoperită cu un mesh uriaș de 459 mp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia va amplasa pe fațada Palatului Principilor din Cetatea Alba Carolina un mesh uriaș, cu o dimensiune de 459 mp.

Pentru moment, municipalitatea așteaptă oferte privind prețul acestuia, valoarea maximă estimată fiind până 11.500 de lei (aproximativ 2.500 de euro).

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, macheta pentru tipărire va fi pusă la dispoziția firmei câștigătoare de către administrația locală. Termenul de livrare este între 20 – 24 noiembrie 2017, iar termenul final pentru depunerea ofertelor este 13 noiembrie 2017, ora 17.00.

Reamintim că, în curând, Palatul Principilor va intra într-un amplu proces de renovare. În data de 24.05.2017 s-a semnat contractul de finanțare pentru conservarea, restaurarea și valorificarea durabila a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia — Centru Expozițional Corp Principal E.

Valoarea totala a investitiei este de 21.724.540,91 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 20.644.359,09 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Proiectul va fi implementat prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritara 5 – Îmbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Scopul general al proiectului este realizarea de lucrari de consolidare, conservare, restaurare și valorificare durabila a ansamblului Palatului Principilor, în acord cu statutul sau istoric, menite sa-i creasca atractivitatea turistica în viitor. Proiectul pune în evidența vestigiile din perioada Principatului (perioada în care Alba Iulia a fost capitala Transilvaniei), dar ține seama și de etapele de construcție și de componentele artistice care trebuie conservate în situ din celelalte epoci și stiluri: romana, medievala, renascentista, baroca și rococo.

Se propune amenajarea spațiilor expoziționale în cadrul corpului principal E, în care se vor realiza expoziții permanente și temporare cu diferite teme, cu posibilitatea organizarii de evenimente culturale, programe educative pentru copii sau adulți ocazionale și periodice, etc. de importanța locala și naționala, pentru a crește atractivitatea și gradul de vizibilitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea