Fără să facă prea multă vâlvă, guvernul Ponta a tăiat bilete de odihnă pentru bugetari
În Monitorul Oficial al României nr. 392/12.06.2012 a fost publicată OUG nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative, semnată de premierul Victor Ponta. Potrivit ordonanţei, biletele de tratament balnear la care au dreptul gratuit anumite categorii de persoane, beneficiare ale prevederilor unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat şi se asigură de Casa Naţională de Pensii Publice şi structurile sale teritoriale. Numărul locurilor de tratament balnear aferente biletelor de tratament balnear nu poate depăşi 15% din numărul total al locurilor contractate de Casa Naţională de Pensii Publice. Începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, Casa Naţională de Pensii Publice nu mai contractează bilete de odihnă pentru anul 2012. Altfel spus, prin actul normativ emis de Guvernul Ponta bugetarii nu mai beneficiază de bilete de odihnă subvenţionate.
Prof. Ioan Stanca, preşedintele Sindicatului Învăţământ Alba, ne-a declarat că dascălii şi celelalte categorii de sindicalişti l-au bombardat cu telefoane pentru a se interesa despre biletele de odihnă acordate până acum bugetarilor prin intermediul Casei Judeţene de Pensii.
Numai anul trecut, Sindicatul Învăţământ Alba a primit 257 de bilete de odihnă în staţiuni de la munte şi de la mare din partea CSDR pentru cei 4.200 de membri de sindicat. Dintre acestea, 159 de bilete de odihnă au fost pentru staţiuni de pe malul mării, la Eforie Sud, Olimp, Neptun, Saturn, iar 98, în zona montană, în staţiuni precum Herculane, Slănic Moldova, Olăneşti, Săngeroz-Băi, Căciulata. Preţurile au fost cuprinse între 320 – 500 de lei, la mare, respectiv 360 – 500 de lei, la munte.
Până acum, sindicaliştii din învăţământ au beneficiat de unele facilităţi. La un salariu brut mai mic de 2022 de lei, ei au plătit doar jumătate din costul biletului (la fel şi şomerii care au lucrat în învăţământ), iar pentru copiii sub 18 ani, au achitat numai 25 la sută din valoarea biletului.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu: ”Va începe Vânătoarea de Vrăjitoare în România. Să spui luni cu cine ai votat, este infinit mai periculos decât să mergi cu un tricou roșu în galeria FCSB și să strigi „Doar Dinamo București”
Economistul Radu Georgescu: ”Va începe Vânătoarea de Vrăjitoare în România. Să spui luni cu cine ai votat, este infinit mai periculos decât să mergi cu un tricou roșu în galeria FCSB și să strigi „Doar Dinamo București” Economistul Radu Georgescu este de părere că luni, după turul 2 al alegerilor prezidențiale, în România va începe […]
VIDEO | Ninge pe DN 7C Transfăgărășan la mijloc de mai: Stratul de zăpadă are 16 cm la Bâlea Lac
Ninge pe Transfăgărășan la mijloc de mai: Stratul de zăpadă are 16 cm la Bâlea Lac În dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 mai 2025, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă avea 16 centimetri grosime. Temperatura era acolo de minus 3,3 grade Celsius, potrivit meteorologilor. Citește și: […]
Dragoș Damian: ”Creșteri substanțiale ale vânzărilor de medicamente înainte, în timpul și după alegerile din 18 mai. Se vor vinde ca pâinea caldă medicamentele anti-îmivinesăvărs, dar și anti-ceprostieamfăcut”
Dragoș Damian: ”Creșteri substanțiale ale vânzărilor de medicamente înainte, în timpul și după alegerile din 18 mai. Se vor vinde ca pâinea caldă medicamentele anti-îmivinesăvărs, dar și anti-ceprostieamfăcut” Producătorii se așteaptă la creșteri substanțiale ale vânzărilor de medicamente înainte, în timpul și după alegerile din 18 mai. Vor crește în primul rând vânzările de medicamente […]