Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fără să facă prea multă vâlvă, guvernul Ponta a tăiat bilete de odihnă pentru bugetari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Monitorul Oficial al României nr. 392/12.06.2012 a fost publicată OUG nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative, semnată de premierul Victor Ponta. Potrivit ordonanţei, biletele de tratament balnear la care au dreptul gratuit anumite categorii de persoane, beneficiare ale prevederilor unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat şi se asigură de Casa Naţională de Pensii Publice şi structurile sale teritoriale. Numărul locurilor de tratament balnear aferente biletelor de tratament balnear nu poate depăşi 15% din numărul total al locurilor contractate de Casa Naţională de Pensii Publice. Începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, Casa Naţională de Pensii Publice nu mai contractează bilete de odihnă pentru anul 2012. Altfel spus, prin actul normativ emis de Guvernul Ponta bugetarii nu mai beneficiază de bilete de odihnă subvenţionate.
Prof. Ioan Stanca, preşedintele Sindicatului Învăţământ Alba, ne-a declarat că dascălii şi celelalte categorii de sindicalişti l-au bombardat cu telefoane pentru a se interesa despre biletele de odihnă acordate până acum bugetarilor prin intermediul Casei Judeţene de Pensii.
Numai anul trecut, Sindicatul Învăţământ Alba a primit 257 de bilete de odihnă în staţiuni de la munte şi de la mare din partea CSDR pentru cei 4.200 de membri de sindicat. Dintre acestea, 159 de bilete de odihnă au fost pentru staţiuni de pe malul mării, la Eforie Sud, Olimp, Neptun, Saturn, iar 98, în zona montană, în staţiuni precum Herculane, Slănic Moldova, Olăneşti, Săngeroz-Băi, Căciulata. Preţurile au fost cuprinse între 320 – 500 de lei, la mare, respectiv 360 – 500 de lei, la munte.
Până acum, sindicaliştii din învăţământ au beneficiat de unele facilităţi. La un salariu brut mai mic de 2022 de lei, ei au plătit doar jumătate din costul biletului (la fel şi şomerii care au lucrat în învăţământ), iar pentru copiii sub 18 ani, au achitat numai 25 la sută din valoarea biletului.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea