Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fără permis şi cu alcool „la bord”. Mopedişti din Cergău Mare şi Cricău, prinşi de poliţiştii din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi bărbaţi din Cricău şi Cergău Mare s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţiştii din Alba în timp ce conduceau mopede sub influenţa alcoolului. Unul dintre aceştia nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie, iar celălalt avea permisul suspendat din data de 17 iunie.

La data de 26 septembrie, ora 19.10, lucrători de poliţie din cadrul Posturilor de Poliţie Sîntimbru şi Galda de Jos  au oprit pentru control, pe DN 1 un moped condus de P.G., de 46 ani, din comuna Cricău, judeţul Alba. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie. Totodată, cu ocazia testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatului i s-a solicitat să se deplaseze la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. În cauza se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”şi ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, fapte prev. şi ped. de art. 335 alin.1 şi  art. 337 din Codul penal.

Tot vineri, ora 23.15, poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurala Blaj au oprit pentru control un moped, condus pe DJ 107 de  M.D., de 19 ani, din comuna Cergău Mare, judeţul Alba.  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca tânărul nu posedă permis de conducere, acesta fiindu-i anulat din data de 17.06 2014, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier.  Pe numele lui M.D, poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii  de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin 1 Cod Penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea