Rămâi conectat

Actualitate

Familiile care adoptă un copil primesc indemnizație lunară de 1.700 de lei și au un an de concediu. Proiect adoptat de Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

adoptieProiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 273/2004 privind adopția, care prevede simplificarea procedurilor, dar și un concediu de maximum un an pentru acomodarea între părinte și copil, a fost adoptat miercuri ,16 martie, de plenul Camerei Deputaților.

Legea votată astăzi de Camera Deputaţilor îi mai ajută într-un fel pe cei care doresc să înfieze unul dintre cei 57.000 de copii aflaţi acum în grija statului.

S-au înregistrat 219 voturi pentru.

În dezbaterile din plenul Camerei Deputaților, PNL a anunțat că va vota acest proiect.

„Proiectul de lege vine în sprijinul copiilor abandonați și al familiilor care doresc să adopte. (…) Acest proiect dorește să contribuie la creșterea numărului de copii adoptați, pentru a oferi o șansă de a crește în siguranța și dragostea unei familii. În România, de ani de zile, numărul copiilor abandonați în sistem este constant,aproximativ de 60.000, și peste 1.000 de copii în fiecare an sunt abandonați în spitale, dintre aceștia anul trecut, până la 30 septembrie, doar 3.800 au fost declarați adoptabili și doar 562 au fost adoptați, anul trecut, în România și 11 copii au fost adoptați internațional”, a spus deputatul PNL Florica Cherecheș.

Și deputatul Rovana Plumb a anunțat că PSD susține proiectul de lege.

„Anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, prin Ministerul Muncii, a inițiat modificarea cadrului procedural privind adopțiile, astfel încât acest sistem să devină mult mai flexibil pentru a putea da o șansă fiecărui copil care a fost abandonat sau care a fost scos din familie din anumite motive de a se bucura de dragostea unor părinți”, a explicat Rovana Plumb.

Proiectul prevede acordarea unui concediu de un an de acomodare între părinte și copil, care se aplică la copiii cu vârsta de peste doi ani. Concediul se acordă la cererea părintelui, iar indemnizația are o valoare de 3,4 ISR (indicator social de referință) pe lună, adică 1.700 de lei pe lună.

Pentru copiii sub doi ani se aplică drepturile prevăzute prin indemnizația pentru creșterea copilului.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.

sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea