Rămâi conectat

Actualitate

Făina din greieri, aprobată de Uniunea Europeană ca aliment: Va putea fi folosită în pizza, sosuri, supe sau chiar prăjituri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Făina din greieri, aprobată de Uniunea Europeană ca aliment: Va putea fi folosită în pizza, sosuri, supe sau chiar prăjituri

Uniunea Europeană a aprobat făina de greiere ca aliment, transformând în realitate toate speculațiile care până de curând erau considerate numai pure teorii ale conspirației. Marilena Rotaru, jurnalistă TVR, le urează globaliștirlor „poftă bună”.

Pofta buna globalisti si globaliste!

Uniunea Europeană a autorizat intrarea pe piață a unui aliment nou produs de Vietnam, care va intra în compoziția mai multor produse alimentare din UE. Este vorba despre pulberea parțial degresată a greierelui de casă, cu denumirea științifică de Acheta domesticus. Făina greierească se va regăsi, de acum încolo, în pâine și chifle multicereale, în biscuiți crocanți și grisine, în preparate din carne, precum și în multe alte produse alimentare.

Greierele a intrat, oficial, în hrana europenilor, după ce UE a autorizat intrarea pe piață a făinii din greieri, sub formă de pulbere parțial degresată. Făina va fi utilizată în prepararea pâinii și a chiflelor multicereale, a biscuiților crocanți și a grisinelor, a batoanelor de cereale, a preamestecurilor pentru produse de panificație (uscate), a biscuiților și a produselor pe bază de paste făinoase (uscate și umplute).

Totodată, făina din greieri uscați va mai fi utilizată pentru sosuri, produse prelucrate din cartofi, preparate pe bază de plante leguminoase și legume, pizza și produse pe bază de paste făinoase, zer praf, înlocuitori de carne, supe și supe concentrate sau praf de supe, gustări pe bază de făină de porumb, băuturi asemănătoare berii, produse de cofetărie din ciocolată, fructe nucifere și semințe oleaginoase, gustări, altele decât chipsuri, precum și preparate din carne. În ce privește etichetarea pulberii, UE a cerut ca denumirea alimentului nou să fie menționată pe eticheta produselor alimentare care îl conțin, sub forma de ”Pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă”. Dacă în ce privește produsele ambulate consumatorii vor avea posibilitatea să depisteze, pe etichetă, prezența greierilor, în cazul produselor de panificație acest lucru devine imposibil. În România, aproape toate produsele de panificație din supermarketuri și hipermarketuri, în special cele scoase proaspăt din cuptoare, provin din aluat congelat din import, astfel că nimeni nu poate ști ce intră în compoziția acestuia.

Pericol de șoc anafilactic

Pe baza unor dovezi publicate limitate privind alergiile alimentare asociate insectelor în general, care au corelat în mod echivoc consumul de Acheta domesticus cu câteva evenimente anafilactice, și pe baza dovezilor care demonstrează că Acheta domesticus conține câteva proteine potențial alergenice, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat în aviz că consumul acestui aliment nou poate genera sensibilizare la proteinele de Acheta domesticus. Astfel, Autoritatea a recomandat efectuarea unor cercetări suplimentare cu privire la caracterul alergen al Acheta domesticus. Autoritatea a considerat, de asemenea, în avizul său, că consumul de pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) poate provoca reacții alergice la persoanele alergice la crustacee, moluște și acarieni. Mai mult, autoritatea a remarcat faptul că acest aliment nou poate conține alergeni suplimentari în cazul în care alergenii respectivi sunt prezenți în hrana insectelor. Prin urmare, produsele alimentare care conțin pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) vor fi etichetate în mod corespunzător.

Insectele, congelate după defecare

Producătorii vietnamezi susțin că pulberea parțial degresată obținută din Acheta domesticus (greier de casă) sub formă integrală presupune o serie de etape care implică o perioadă de repaus alimentar de 24 de ore a insectelor, pentru a le permite să evacueze conținutul tubului digestiv. După ce s-au asigurat că insectele au defecat, producătorii sacrifică insectele prin congelare, urmând apoi spălarea, prelucrarea termică, uscarea, extragerea uleiului (extrudare mecanică) și măcinarea. Atenție la etichete, ca să nu faceți un șoc anafilactic, scrie Marilena Rotaru pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea