Rămâi conectat

Curier Județean

Facturile la energie rămân plafonate până în 2025. Ce spune Ministrul Energiei

Bera Larisa

Publicat

în

Facturile la energie rămân plafonate până în 2025. Ce spune Ministrul Energiei

Ministerul Energiei a anunțat miercuri că populația nu va fi afectată de fluctuațiile pieței de energie, datorită prelungirii mecanismului de protecție a consumatorilor până la 31 martie 2025, care plafonează prețurile.

Citește și: Prosumatorii vor avea posibilitatea să compenseze producția de energie electrică cu facturile la gaz sau alt loc de consum: Ce schimbări ar putea aduce modificarea legislativă

În cadrul comunicatului, s-a menționat că ministrul Sebastian Burduja a condus o a doua întâlnire de lucru pe această temă, la care au participat reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și diverse asociații din sectorul energetic. Scopul întâlnirii a fost de a analiza și discuta soluții pentru stabilizarea Pieței de Echilibrare.

Astăzi, 10 iulie, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a organizat a doua întâlnire de lucru cu ANRE, Transelectrica, OPCOM şi reprezentanţii asociaţiilor producătorilor, distribuitorilor şi furnizorilor din energie pentru a analiza şi discuta soluţiile pentru stabilizarea Pieţei de Echilibrare cerute în şedinţa din urmă cu o săptămână.

În contextul recentelor creşteri ale preţurilor energiei electrice pe Piaţa de Echilibrare, ministrul a subliniat importanţa unei reacţii rapide şi eficiente pentru a asigura stabilitatea şi buna funcţionare a pieţei.

Această întâlnire a venit în continuarea eforturilor începute pe 4 iulie, când au fost analizate primele date şi s-au solicitat propuneri de soluţii din partea tuturor părţilor implicate”, a transmis Ministerul Energiei.

Ministerul Energiei, ANRE și Transelectrica vor progresa la etapa următoare, evaluând propunerile de măsuri pentru a diminua riscul de instabilitate pe Piața de Echilibrare și anume:

– Transparentizarea tranzacţiilor;
– Crearea cadrului legal pentru instituirea stării de alertă pe perioadă temporară, pe piaţa de echilibrare;
– Posibilitatea instituirii mecanismului de plafonare a preţurilor pentru o perioadă de 3-6 luni.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a subliniat că prioritățile lor vizează menținerea echilibrului și stabilității în sectorul energetic, protejând în același timp interesele consumatorilor finali.

După întâlnirile recente cu partenerii din domeniu, s-a decis examinarea mai multe propuneri pentru îmbunătățirea funcționării pieței de echilibrare.

Obiectivul nostru este să menţinem echilibrul şi stabilitatea pe tot lanţul energetic şi să protejăm consumatorii finali. Astfel, în urma discuţiilor, împreună cu partenerii de dialog, vom analiza mai multe propuneri prin care să optimizăm funcţionarea pieţei de echilibrare.

Trebuie însă să înţelegem un aspect important: în această perioadă, proiectele mari pe care încercăm să le realizăm, precum hidrocentralele cu acumulare prin pompaj, centralele pe gaz şi proiectele de stocare, îşi demonstrează din plin importanţa”, a declarat Sebastian Burduja.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Startup Nation 2024: Finanțare de până la 50.000 de euro pentru antreprenorii români. Detalii despre programul din acest an

Bera Larisa

Publicat

în

Startup Nation 2024: Finanțare de până la 50.000 de euro pentru antreprenorii români. Detalii despre programul din acest an Programul Startup Nation 2024 oferă sprijin fianciar de până la 50.000 de euro pentru antreprenorii români, facilitând deschiderea și dezvoltarea afacerilor. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, a prezentat detalii despre lansarea și implematarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea