Rămâi conectat

Actualitate

Facturi Hidroelectrica: Compania a început să emită facturile pentru luna decembrie 2022. În cât timp clienții vor ajunge la zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facturi Hidroelectrica: Compania a început să emită facturile pentru luna decembrie 2022. În cât timp clienții vor ajunge la zi

Miercuri 31 mai 2023, compania Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, a început să trimită  facturile pe luna decembrie 2022.

Emiterea facturilor precedente, pe luna noiembrie 2022, a început pe 5 mai 2023.

Asta după ce în luna aprilie a emis facturile pe lunile septembrie 2022, începând cu 11 aprilie, și octombrie 2022, începând cu 22 aprilie.

Facturile continuă să vină pe mail cu următorul mesaj: „Din motive tehnice, “Sold la data emiterii facturii” este actualizat numai până la data de 30.11.2022, dată până la care au fost procesate încasările.”

Scadența pentru facturile emise acum este 17 iulie 2023.

În urmă cu aproape două săptămâni, joi 18 mai 2023, Bogdan Buciu, consilier al președintelui directoratului Hidroelectrica a declarat pentru Hotnews.ro că “Hidroelectrica va începe să emită de săptămâna viitoare facturile pe luna decembrie, iar aplicația de plăți pe mobil pentru clienți este în teste și ar trebui să fie disponibilă gratuit pentru Android și iOS în acest an”.

Termenul de emitere a facturilor nu a fost, însă, respectat, iar despre aplicație, reprezentanții Hidroelectrica vorbesc încă de la începutul anului.

Iar în luna martie, a apărut și un anunț pe pagina de Facebook a Hidroelectrica în care spunea că „aplicațiile destinate clienților noștri vor fi disponibile în curând pentru sistemele iOS și Android. Acestea sunt în curs de dezvoltare și momentan lucrăm la sincronizarea acestora cu bazele de date, urmând să parcurgem pe rând etapele de testare și lansare efectivă. Sincronizarea aplicațiilor cu sistemul informatic se va va realiza după probarea funcționării conforme a noilor softuri.”

Reprezentanții companiei au mai anunțat și la începutul lunii ianuarie că lucrează și la o aplicație mobilă, astfel încât clienții să își trimită indexul și să plătească facturile.

„Există două variante pentru transmis facturile, prezentate clienților la contractare: pe mail și prin poștă. Majoritatea sunt trimise pe mail. Începem emiterea facturilor pe decembrie de săptămâna viitoare. În două luni-trei o să fim la zi.”, a mai spus în urmă cu două săptămâni Bogdan Buciu, consilier al președintelui directoratului Hidroelectrica.

Compania încearcă de mai multe luni să ajungă la zi cu emiterea facturilor, iar din cauza întârzierilor a fost și sancționată.

În luna martie, ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea