Rămâi conectat

Economie

Facilităţi fiscale pentru firmele care sprijină Asociaţia „Maria Beatrice”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Complexul Socio-Medical „Maria Beatrice” va funcţiona din februarie 2012

 

    Asociaţia „Maria Beatrice” Alba Iulia a început în luna mai a.c. demersurile pentru înfiinţarea Complexului Socio-Medical „Maria Beatrice”, care vine în sprijinul copiilor cu afecţiuni neuromotorii şi osteoarticulare, precum şi al copiilor cu afecţiuni motorii cauzate de accidentări. În acest sens, Asociaţia „Maria Beatrice” a obţinut din partea Primăriei şi a Consiliului Local Alba Iulia un spaţiu de 509 mp, în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Schit, cu drept de folosinţă pentru 10 ani, spaţiu pe care asociaţia l-a reabilitat şi l-a dotat inclusiv cu bazin de hidroterapie pentru diferite categorii de vârstă. La această dată, ONG-ul a obţinut acreditarea ca furnizor de servicii socio-medicale şi a cooptat echipa de medici şi terapeuţi, fiind deja achiziţionată o parte din dotarea cu aparatura necesară.
„În tot ceea ce am realizat până acum am fost sprijiniţi financiar şi nu numai de către oamenii din Alba Iulia, prin redirecţionarea către Asociaţia «Maria Beatrice» a 2% din impozitul datorat statului, din donaţii benevole ale oamenilor şi cu sprijinul firmelor care au efectuat sponsorizări. Puteţi participa la dotarea ComplexuluiSocio-Medical «Maria Beatrice» prin donaţii benevole, redirecţionarea a 2% din impozitul datorat statului de către salariaţi (formularul 230) sau prin sponsorizarea de către firma dumneavoastră. Potrivit Codului fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă de 3 la mie din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat. Sumele respective pot fi virate în contul Asociaţiei Non-Guvernamentale «Maria Beatrice», Cod IBAN: RO 81 BRDE 010 SV 2608 5780 100, deschis la BRD Agenţia APULUM Alba Iulia, Cod fiscal: 27786253”, ne-a declarat preşedintele ONG-ului, prof. Sebastian Onac, tatăl micuţei Maria Beatrice.
La această dată, în spaţiul din cadrul Căminului de Persoane Vârstnice Alba Iulia au fost aduse cuşca Rocher, bicicleta automatizată, sistemul culisant cu şină, sisteme verticalizatoare, accesorii şi se lucreazp la bazinul de hidroterapie şi la spaţiile de terapie ocupaţională, iar site-ul http://www.mariabeatrice.ro prezintă detaliat documente, contracte, imagini cu stadiul lucrărilor şi tot ceea ce s-a întreprins până acum pentru înfiinţarea Centrului Socio-Medical, care va deveni funcţional din luna februarie 2012.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

ConstructPLUS 2024 – finanțare pentru construcții. Când demarează programul

Unirea Ziarul

Publicat

în

ConstructPLUS 2024 – finanțare pentru construcții. Când demarează programul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) își face cunoscută inițiativa de a deschide apelul de depunere a cererilor de finanțare pentru programul ConstructPLUS! Acest program, lansat cu scopul de a sprijini atât IMM-urile, cât și întreprinderile mari înființate sau aflate în activitate, vine în întâmpinarea nevoilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea