Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fabrica Pehart Tec din Sebeș își schimbă proprietarul. Considerată tranzacția anului realizată de un fond de investiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fabrica Pehart Tec din Sebeș, cu o istorie de peste 130 de ani in fabricarea hârtiei, își schimbă proprietarul.

Unul dintre cele mai active fonduri de investiții din România, Abris Capital Partners, a cumpărat pachetul majoritar din grupul de companii Pehart, o afacere evaluată la 114 milioane de euro.

Analiștii financiari consideră această preluare ca fiind tranzacția anului realizată de un fond de investiții de capital/ private equity (termen care înseamnă deținere de acțiuni la companii private care nu sunt listate la burse).

Pehart Petresti fabrica Sebes

Fabrica de hârtie de la Petrești este cea mai importantă piesă din din grupul de companii Pehart care detine trei fabrici ce produc hartie tissue sub marcile proprii, Pufina si Alint, dar si sub marcile diversilor retaileri parteneri. Fondul de investiţii Abris Capital Partners intenționează să deschidă o a patra fabrică de hârtie până la sfârșitul acestui an.

Finalizarea tranzacției este însă condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat transmis marţi de Abris, citat de wall-street.ro

CITEȘTE ȘI: ZEWA a spus ADIO investiției de 120 de milioane de euro la Sebeș

Fabrica Pehart Tec din Petrești-Sebeș, aflată în proprietatea omului de afaceri Ioan Tecar, unde lucrează aproximativ 360 de angajați, a realizat în primele nouă luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro, înregistrând în 2014 o creștere a cifrei de afaceri cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Abris şi Pehart nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei. Omul de afaceri Ioan Tecar rămâne președinte al grupului Pehart.

“Suntem mai mult decât bucuroși să atragem investiții străine în Transilvania și să-i avem ca parteneri pe Abris Capital. Împreună cu Abris, și ca urmare a susținerii lor, vom putea să dezvoltăm și să promovăm producția locală, să ne îmbunătățim capacitățile manageriale și să ne consolidăm poziția pe piață. Am facut aceste investiții cu obiectivul de a duce afacerea de hârtie la un nou nivel de dezvoltare. Prin punerea în funcțiune a celei de-a patra fabrici de hârtie tissue și produse igienico-sanitare, vom atinge o capacitate de producție hârtie tissue de peste 100 mii tone, realizând astfel ceea ce ne-am propus de la bun început, să devenim un lider în regiune”, a declarat în comunicat Ioan Tecar.

“Investiția noastră în grupul Pehart, unde domnul Tecar continuă să fie un acționar semnificativ, este o etapă importantă în realizarea obiectivului nostru de a ne consolida poziția ca cel mai important fond de investiții din România și din regiune”, a afirmat Cezar Scarlat, partener în cadrul Abris Capital şi liderul operaţiunilor fondului în România.

Fondul de investițții de capital Abris Capital Partners are in prezent sub administrare circa 900 de milioane de euro, planurile de investitii fiind concentrate in Europa Centrală si de Est, cu preponderență in Polonia si Romania.

 

Municipiul Sebeș continuă să crească din punct de vedere economic într-un  ritm mult mai susținut decât România în ansamblu,  înregistrând o rată a şomajului de 2% şi o rată de încasare a taxelor şi impozitelor locale de aproximativ 95%. Cu angajatori precum  Holzindustrie Schweighofer, cu peste 800 de angajați, Daimler Mercedes cu circa 400 de salariați, Kronospan  (480 angajați), Savini Due, Ciatti HT, Alpin 57 Lux, Albacher etc, Sebeșul rămâne cel mai ofertant oraș din județul Alba, în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea