Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fabrica de Zahăr Luduș va produce din nou zahăr din sfeclă cultivată în ţară! Când va fi posibil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fabrica de Zahăr Luduș va produce din nou zahăr din sfeclă cultivată în ţară! Când va fi posibil

Fabrica de zahăr din orașul Luduş a contractat deja jumătate din producția de sfeclă de zahăr de care are nevoie, iar începând din luna octombrie se va produce din nou zahăr din sfeclă produsă în România, a anunțat ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Astăzi am venit să văd cum evoluează mediul de afaceri local, care sunt provocările. Prima vizită a fost la Fabrica de Zahăr din Luduş, unde am cunoscut un management foarte decis ca în octombrie să pornească producţia de zahăr.

Am înţeles că astăzi au deja contractată jumătate din producţia de sfeclă de zahăr de care au nevoie şi că speră prin faptul că vor începe la timp, vor începe să producă, să determine fermierii să aibă mai mare încredere şi să planteze pe cel puţin 6000 de hectare, atât cât au nevoie pentru a putea să meargă în plin (…)

S-a ajuns la salvarea acestui proiect de către un investitor român, împreună cu fermierii din zonă şi eu cred că într-adevăr, începând cu octombrie vom vedea că fabrica din Luduş va produce zahăr din nou din sfecla de zahăr produsă aici”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, la Târgu Mureș, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei a precizat că managementul fabricii din Luduș are în plan diversificarea afacerilor, nu doar în ceea ce priverște producția de zahăr, motiv pentru care ia în calcul să apeleze la schema de ajutor de stat aflată în lucru la Ministerul Agriculturii.

”Am vorbit cu managementul de acolo, le-am spus despre schema de ajutor de stat pe care Ministerul Agriculturii o are în lucru în acest moment şi care se referă la procesarea produselor agroalimentare în România. Şi această fabrică de zahăr este una dintre cele care ar putea să aplice la această schemă de ajutor de stat, pentru că vor să se doteze cu linii de producţie în plus cu linii de ambalare, cu linii de etichetare.

Sunt lucruri prin care statul român, Guvernul României încearcă să limiteze importurile din străinătate, să producem cât mai mult aici, în România, obiectivul major este acela de a echilibra balanţa comercială şi astfel de poveşti de succes, cum sperăm să fie cea de la Fabrica de Zahăr Luduş, care a trecut printr-o poveste pe care dvs. o ştiţi mai bine ca mine, cu aproape de vânzare, de tăiere şi de a merge la utilajele la fier vechi”, a afirmat Ştefan-Radu Oprea, conform sursei citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea