Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia va angaja în lunile următoare circa 50 de persoane

Bogdan Presecan

Publicat

în

În contextul în care municipiul Sebeș a atras în ultima perioadă mare parte din atenția presei, în ceea ce privește investițiile economice și, ce ne doare cel mai mult, crearea de noi locuri de muncă, merită amintit faptul că și în Alba Iulia există companii puternice, care se dezvoltă și în loc să disponibilizeze oameni, angajează alții noi.

Este cazul fericit al celei mai vechi și reprezentative companii din Alba Iulia, celebra fabrică de porțelan Apulum. Potrivit lui Ioan Voican, directorul executiv al societății, unitatea pe care o manageriază are foarte multe comenzi la export, unul dintre principalii clienți fiind concernul suedez IKEA. În acest sens, fabrica Apulum s-a îmbogățit cu un nou cuptor de ardere, cu o capacitate de 3.200 de tone de porțelan pe an, care va fi dat în funcțiune în lunile februarie – martie a anului viitor. Tot atunci compania va angaja circa 50 de persoane pentru a putea satisface toate comenzile contractate.

Se va ajunge astfel la o capacitate totală de producție de 14 mii de tone de porțelan pe an și circa 1.000 de angajați. Circa 86 % din producția fabricii albaiuliene merge la export.

În prezent avem comenzi contractate pentru următoarele 6 luni. În lunile februarie – martie vom mări capacitatea de producţie, având în vedere creşterea comenzilor la export. Vom pune în funcţiune încă un cuptor  de ardere rapidă a porţelanului, cu o capacitate de circa 3.200 de tone pe an şi vom angaja circa 50 de oameni“, a declarat  pentru ziarul “Unirea” Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume Multe s-ar putea spune despre meșterul iconar Nicolae Muntean, născut la Cunța și trăit până nu de mult la Cugir – Vinerea și multe s-ar putea povesti, domnia sa fiind în acest moment unul dintre cei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea