Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fabrica de Arme din Cugir se află într-o situație dificilă. Salariile viitoare, sub semnul întrebării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Olteanu secretar de stat05Cel mai important partener al Fabricii de Arme din Cugir nu a mai putut cumpăra ceea ce a comandat, iar dacă nu se găsesc soluții următoarele salarii stau sub semnul întrebării, a anunțat astăzi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cătălin Olteanu, care a făcut o vizită, alături de prefectul Gheorghe Feneşer, la Cugir.

Acesta a spus că nu se va ajunge la închiderea activității Fabricii, iar obiectivul în lucru al Ministerului este de a evita situația în care ar fi necesare disponibilizările.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Uzina Mecanică traversează o perioadă foarte bună, conform secretarului.

”În momentul actual Uzina Mecanică traversează o perioadă foarte bună, există comenzi. Capacitățile sunt acoperite pentru 2014 și 2015, ceea ce este foarte important, din păcate, în ceea ce privește Fabrica de Arme, acolo lucrurile sunt puțin mai complicate. Există un contract care ar fi asigurat existența în parametri buni, spre foarte buni numai că acolo lucrurile s-au împotmolit puțin. Beneficiarul nu a mai putut să onoreze ceea ce a comandat și a intervenit un blocaj. Pentru noi este o situație grea și împreună cu conducerea încercăm să deblocăm situația. Acolo este nevoie de o intervenție rapidă pentru a nu ajunge într-o fază în care să ne fie foarte greu să repornim fabrica”, a spus Cătălin Olteanu.

Din cauza unui contract de exclusivitate Fabrica de Arme poate să livreze doar colaboratorului extern. ”Este o chestiune juridică pe care încercăm să o rezolvăm foarte repede”, a spus secretarul de stat.

Acesta a spus că salariile din luna curentă vor fi făcute în cursul zilelor de 18-19 septembrie.

”Astăzi nu există altă comandă. Sunt posibilități mari să fie deblocată rapid situația și să înceapă rapid livrările pe contractul despre care vorbeam și să se încheie alte contracte cu alte societăți (…) Sunt semnale că vor relua plățile, vor relua contractele și atunci lucrurile vor intra în normal”, a mai spus Olteanu.

Contractul în cauză durează de ”câțiva ani buni”, iar problemele au apărut de ”câteva luni”.

Fabrica de Arme are 950 de angajați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională Maxim Mucenicu, elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, a obținut premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea