Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele

Absolvenții de liceu care au dat examenul de Bacalaureat și l-au luat cu o medie de cel puțin 6, 5 la toate materiile, ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele. Un proiect a fost deja depus la Senat, iar prin modificare, cetățenii ar avea dreptul de a mai da cel puțin o probă încă o dată. Pentru a deveni lege, documentul mai are nevoie de aprobare în Parlament.

Pentru toți cei care au obținut note mici și au nevoie de medie pentru admiterea la facultate, este o veste excelentă. Ar putea fi o premieră în învățământul românesc, prin care mii de tineri să nu mai depindă de un rezultat luat la 18, 19 ani, când nu conștientizau importanța examenului. Mai mult de atât, pentru a da o șansă reală și nu un regret și mai mare, dacă nota obținută este mai mică, nu va fi luată în considerare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Propunerea legislativă a fost deja înregistrată în Senat, pe data de 16 aprilie. Susținătorii săi, deputați și senatori de la USR, care au explicat cum americanii au implementat deja măsura pentru SAT, un fel de Bacalaureat:

Citește și: BACALAUREAT 2024: Schimbările pe care Ministerul Educaţiei vrea să le facă pentru elevii din anul terminal

„Accesul în învățământul superior trebuie asigurat într-un mod eficient, flexibil, care să permită oricărei persoane să își reorienteze parcursul profesional în orice moment al vieții, dacă asta consideră. Un astfel de model este regăsit în Statele Unite ale Americii, unde examenul SAT, cel care facilitează accesul în învățământul superior, poate fi susținut de mai multe ori de absolvenți, chiar înainte de finalizarea studiilor liceale”, se arată în propunere.

Modificarea pentru Bacalaureat ar schimba legea învățământului preuniversitar

În cazul în care propunerea va fi adoptată și transformată în lege de Klaus Iohannis, ar adaugă următoarele aliniate la legea actuală:

„(12) Absolvenții studiilor liceale care au promovat examenul național de bacalaureat și doresc să-şi mărească nota obținută la cel puțin una dintre probe se pot prezenta, la cerere, la a doua examinare în cadrul unei sesiuni de bacalaureat viitoare.

(13) Rezultatul reexaminării prevăzute la alin. (12) nu poate conduce la scăderea notei obținute anterior. În urma reexaminării pentru mărirea notei, rezultatul se modifică doar dacă nota obţinută este mai mare decât cea anterioară.

(14) În situația în care rezultatul reexaminării conduce la creșterea notei obținute anterior, absolventului i se eliberează o diplomă de bacalaureat cu nota obținută în cadrul reexaminării”, conform proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea