Rămâi conectat

Curier Județean

Evenimentul „RomânIA tradițională” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Etnobotanica sau știința plantelor de leac”, tema lunii aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru iubitorii culturii tradiționale, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul de Resurse Academia Doamnelor, compartiment al Primăriei Muncipiului Alba Iulia și cu Asociația Transilvania Business Woman din Alba Iulia organizează în ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, sub titulatura RomânIA tradițională, o serie de evenimente ce urmăresc să aducă în atenția publică bogata și frumoasa zestre tradițională a poporului roman.

Practic, fiecare ediție a proiectului „RomânIA tradițională” urmărește valorificarea culturii tradiționale și a colecțiilor de carte de specialitate, în cadrul unor ateliere creative, pornind de la o temeinică documentație în bibliotecă și de la o temă dată.

Activitatea din această lună va avea loc online, pe pagina de Facebook a instituțiilor organizatoare, în data de 26 aprilie 2021. Tema lunii aprilie este „Etnobotanica sau știința plantelor de leac”, județul Alba fiind recunoscut din vechime ca un areal în care plantele medicinale au o mare varietate. Programul zilei va cuprinde recomandări de carte de specialitate, expoziție de carte de specialitate, prezentarea revistei „Contribuții botanice”, fondată de Alexandru Borza, prezentarea colecției de carte de la Muzeul „Valer Butură” din Sălciua și de la Biblioteca comunală Sălciua, bibliovaliza pentru copii filmul documentar „Ițe de Sălciua”, iar începând cu ora 18:00 va avea loc o conferință cu membrele atelierului de cusut ie de la Centrul de Resurse Academia Doamnelor (pe platforma ZOOM) în care va fi prezentat materialul prof.univ.dr. Nicolae Constantinescu, unul dintre cei mai importanți etnografi contemporani din România.

Activitatea face parte din proiectul 3.22 RomânIA tradițională, care este parte componentă a Programului Managerial 2021-2024, al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea