Rămâi conectat

Ştirea zilei

Evenimente în fiecare weekend, la Alba Iulia, în luna august: Dilema Veche, spectacol folcloric sau expoziție chinologică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Dacă luna iulie a fost cam ”obosită” din punct de vedere al evenimentelor, august aduce puțină animație în Cetatea din Alba Iulia și împrejurimi: Descoperă Rowmania, expoziție chinologică internațională, spectacol folcloric, Adventure Airsoft Contest, Festivalul Dilema Veche, tradiționalele Alba Fest deschidere sclavi_garda_romani_Alba Iulia (23)Ceremoniale ale schimbului de gardă și Spectacole de reconstituire istorică.

După o lună în care la Alba Iulia a fost puțină mișcare și doar Feeric Fashion Days a animat peisajul, iar cei câștigați au fost cei plecați în concediu, administrația locală pregătește pentru localnici și turiști un august cu muzică, sport, cultură și distracție.

Deja știm, în fiecare zi, de la ora 12.00, are loc Ceremonialul schimbului de gardă, iar în fiecare vineri, de la ora 19.00, spectacole de reconstituire istorică.

Ce e nou?

row8Descoperă Rowmania 2016 – 6 august

Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit, pe 6 august, în zona Podului peste Mureș, în cartierul Partoș din Alba Iulia, la ieșirea spre Sebeș.

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia.

Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, alătură-te campaniei noastre și formează echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.

”Dacă veţi da curs invitaţiei noastre, vă rugăm să ne transmiteţi confirmarea de participare până pe 3 august, la adresa de e-mail [email protected]. Înscrierile se pot face și la fața locului, în ziua concursului. Accesul este gratuit”, transmit organizatorii.

Câştigătorii de la Alba vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 28 august, la Tulcea.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

expozitia chinologica 2015 alba iulia126Expoziția chinologică internațională – 13-14 august

Iubitori de câini din toată țara vor veni la această expoziție care oferă șansa proprietarilor de câini de orice rasă, orice dimensiune și orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită.

Pe parcursul celor două zile se vor derula diverse probe în care arbitrii vor evalua frumusețea, capacitatea de lucru a câinilor, indicatori fizici, personalitatea animalelor, dar și capacitatea handler-ilor de a relaționa cu câinele. La finalul fiecărei zile se va premia cel mai frumos câine al zilei (Best In Show), iar la finalul zilei a doua va fi ales Supreme Best In Show – câștigătorul celor două zile.

Expoziția e un punct de atracție pentru toți iubitorii de câini.

suflet de roman alba iulia11Spectacol folcloric – 14-15 august

Spectacolul folcloric va aduce, cu siguranță, și în acest an, în capitala de suflet a românilor, nume mari ale muzicii populare, distracție, joc și voie bună.

Festivalul de folclor își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României.

Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie. Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune de asemenea să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și generații tinere de interpreți.

airsoft04Adventure Airsoft Contest – 20 august

Evenimentul Adventure Airsoft Contest este o etapa din “Triada Airsoft” transilvaneana organizat de ASOCIATIA DE AIRSOFT “SUPER DADDYS” in colaborare cu PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA. Avand in vedere restrictiile pe care le impune acest sport, de regula, desfasurarea oricarui joc de airsoft are loc departe de ochii publicului astfel imaginea lui este distorsionata. Evenimentul care se va organiza, va fi revolutionar din acest punct de vedere, desfasurarea lui fiind transparenta si accesibila vizual, in cadrul Cetatii Alba Carolina.

Concursul se va desfasura pe toata perioada zilei de sambata, echipele intrand pe traseu la interval de 30-45 de minute. Participantii vor fi din Arad, Medias, Cluj-Napoca, Deva, Brasov, Sibiu. Acestea vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, in functie de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele la care vor concura unele dintre cele mai bune echipe de airsoft din tara sunt : eliberarea unui ostatic tinut prizonier de o trupa de gherila urbana, transportarea si protejarea ostaticului / VIP-ului pana la zona de evacuare, acordarea primului ajutor si transportarea ranitului pana la medic, tir tinta fixa cu echipa, traversarea unei zone unde s-a pregatit o ambuscada , asedierea unui cuib de mitraliera, tir la tinta fixa pentru linetistul echipei, aruncarea grenadei la punct fix, verificarea aptitudinilor de orientare in teren. Pe tot parcusul traseului echipele vor fi insotite de arbitrii care cronometreaza si puncteaza fiecare atelier in parte urmand ca la final sa se stabileasca castigatorii. Se vor premia atat ocupantii locurilor 1, 2 si 3 cat si cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator.

Mircea Caratarascu la Festivalul Dilema Veche_Alba Iulia 2014 (2)Festivalul Dilema Veche: 26-28 august

Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia a primit, în 2015, certificare din partea Asociației Festivalurilor Europene.

Și anul acesta, cei care vor participa vor avea parte de trei zile de cultură, muzică, bună dispoziție și umor. Organizatorii vor da publicității, în cursul lunii august, programul evenimentului.

”La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un weekend cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina”, anunță Primăria Alba Iulia.

Anul trecut, între invitați, s-au numărat Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și Roman Patapievici, ridicând cota evenimentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea