Rămâi conectat

Actualitate

Eveniment sportiv caritabil în sprijinul copiilor cu Sindromul Down din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia a fost astăzi gazda unei delegații din Ungaria formată din membri ai Fundației ”Inima de Înger Down” care a organizat ”Crosul fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down”, eveniment sportiv menit să adune ajutoare pentru persoanele afectate de această boală.

Este vorba despre o acţiune caritabilă, o primă iniţiativă ce are drept scop consolidarea pe plan sportiv a relaţiilor dintre cele două oraşe înfrăţite, Szekesfehervar și Alba Iulia, şi de asemenea de a-i ajuta pe albaiulienii care suferă de sindromul Down.

În perioada 23 – 30 iulie, Lajko Csaba, alergător din Ungaria, care participă la concursuri pentru amatori încă din 2006, împreună cu alți 9 voluntari maghiari, au parcurs în alergare o distanță de 800 de kilometri, pe traseul Szekesfehervar – Budapesta – Debrecen – Alba lulia. În cadrul evenimentului s-au colectat şi echipamente sportive folosite, dar de bună calitate, ce vor ajunge la Alianţa Olimpică Specială Maghiară şi la sportivii cu dizabilităţi din Alba lulia.

Voluntarii unguri au ajuns astăzi la intrarea în Alba Iulia dinspre Șard, unde au fost întâmpinați de viceprimarul Paul Voicu. Acesta a îmbrăcat echipamentul Fundației și a alergat alături de oaspeți pe o distanță de aproximativ 2 km.

În jurul orei 17.00 grupul a ajuns la Primăria municipiului unde au descărcat cadourile pentru copiii bolnavi și a făcut o prezentare a proiectului. În timpul întâlnirii oaspeții au aflat de la Adela Cristescu, șefa SPAS Alba Iulia, detalii despre modalitățile pe care municipalitatea le-a găsit pentru a-i ajuta pe cei afectați de Sindromul Down, aceasta exprimându-și încrederea că va exista în continuare o colaborare între fundația din Ungaria, primăria albaiuliană și Asociația ACAS care se ocupă de copiii cu dizabilități.

”Ne bucurăm că domnul Lajko Csaba este cu echipa dânsului aici. Am fost chiar entuziasmați să-i așteptăm astăzi la intrare în municipiu, împreună cu câțiva colegi din primărie. Acțiunea caritabilă inițiată de dânsul îi va sensibiliza atât pe cetățenii din orașul nostru cât și pe cei din orașul înfrățit Szekesfehervar. Le spunem încă o dată >>Bine ați venit în Alba Iulia și felicitări pentru efortul pe care l-ați făcut în acțiunea inițiată în sprijinul copiilor cu Sindromul Down<<”, a spus viceprimarul Voicu înmânând grupului diplome de recunoștință din partea municipalității.

Delegația maghiară este formată din 9 voluntari (7 bărbați și 2 femei) cu vârste între 27 și 65 de ani. Aceștia au povestit că în drumul lor au fost însoțiți, pe diferite distanțe, de alți sportivi amatori de toate vârstele, cel mai bătrân fiind un bărbat de 73 de ani.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea cadavrului găsit în Poiana Vadului

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea cadavrului găsit în Poiana Vadului Salvamont Alba, acționează în sprijinul poliției române pentru evacuarea unei persoane decedate în zona greu accesibilă la Vadu Moților -Poiana Vadului. Salvamont Alba participă cu trei salvatori montani și un voluntar. Citește și: FOTO | CADAVRUL unei persoane descoperit de Jandarmii Montani Arieșeni în afara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea