Rămâi conectat

Actualitate

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a II-a a trecut. Emoţii pentru clasa a IV-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii de clasa a II-a au susţinut joi şi vineri probele evaluării naţionale de la finalul anului de studiu la matematică şi la limba română, scris-citit cu un grad de dificultate mediu, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei. Emoţiile cresc pentru elevii claselor a IV-a care vor fi evaluaţi miercuri, 15 mai la limba română/limba maternă (înţelegerea textului scris) şi la matematică, notele nefiind trecute în catalog.

Rezultatele obţinute de elevi nu se trec în catalog şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate. Despre testele pentru clasa a IV-a, în metodologie se precizează ca durata cumulată a secvenţelor de evaluare să nu depăşească un total de 120 de minute, iar formatul lor să fie asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani.

Conform Inspectorului şcolar general adjunct, Marcela Dărămuş probele evaluării naţionale pentru clasa a II-a au fost un succes la nivel de judeţ, iar gradul de dificultate nu a pus mari probleme elevilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea