EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 clasa a IV-a: SUBIECTELE la Limba Română au fost publicate
EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 clasa a IV-a: SUBIECTELE la Limba Română au fost publicate
Subiectele la Evaluarea Națională 2022 pentru a IV-a, la Limba Română, au fost publicate astăzi, 17 mai, pentru elevii de școală primară.
Manualul de proceduri pentru Evaluările Naționale 2022 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost trimis inspectoratelor școlare județene de către Ministerul Educației.
Administratorul testului are responsabilitatea monitorizării testării în clasa în care a fost repartizat, potrivit manualului amintit. După începerea citirii Scenariului testului și a notării pe tablă a orei de începere a lucrului efectiv, nu se va mai permite niciunui elev să intre în clasă.
Subiecte Evaluare Națională 2022 la clasa a IV-a
CLICK PENTRU: Test 1 Limba română
CLICK PENTRU: Test 2 Limba română
- Amintim că, în anul școlar 2021-2022, Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor susține în perioada 10-26 mai 2022, potrivit ordinului publicat în octombrie 2021 în Monitorul Oficial.
În fiecare clasă, elevii vor fi așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Distribuirea testelor se va face controlat, după cum urmează: Testul nr. 1, Testul nr. 2 ete., până când fiecare copil și-a primit testul pe care trebuie să lucreze, se arată în document.
Algoritmul administrării textelor scrise urmărește distribuirea simultană și controlată a celor două variante de teste pentru fiecare evaluare națională, în fiecare clasă testată, din fiecare școală care are elevi în clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.
Timpul de lucru pentru fiecare evaluare națională, conform metodologiei, este după cum urmează:
- de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II
- de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV
- de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI
La expirarea timpului de lucru, testele vor fi recuperate și sortate în ordinea distribuirii lor pe fiecare clasă și organizate în pachete. Pachetele astfel constituite vor fi aduse la Comisia de organizare și de administrare a EN-2022 din unitatea de învățământ.
„Administratorii de test sunt membri ai Comisiei de organizare și de administrare a EN-2022 din unitatea de învățământ și sunt nominalizați în conformitate cu prevederile Art.15, (5), (5) și (7). Pe toată durata administrării testelor, fiecare administrator de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă și care are rolul de a susține procesul de administrare a instrumentelor de evaluare la nivelul clasei.”, conform sursei citate.
Rolul administratorului de test este de a asigura condițiile standardizate de testare pentru toți elevii participanți, iar acest lucru va fi documentat atât în rapoartele întocmite de către aceștia, cât și în rapoartele școli și în cele ale inspectoratelor școlare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, campioană mondială la caterincă, miștocăreală, meme-uri pe rețelele sociale, păcănele și pariuri sportive. Economist: ”Cel mai ușor ar fi să compiem modelele de succes”
România, campioană mondială la caterincă, miștocăreală, meme-uri pe rețelele sociale, păcănele și pariuri sportive. Economist: ”Cel mai ușor ar fi să compiem modelele de succes” Economistul Radu Georgescu este de părere că România ar trebui să copieze cele mai de succes modele în domeniul economiei, autostrăzilor și educației, dând exemplu țări precum Japonia, Coreea de […]
Economistul Adrian Negrescu: Economia României este ca un bolnav ajuns la terapie intensivă, pe mâna unor medici stagiari care habar nu au ce să facă
Economistul Adrian Negrescu: Economia României este ca un bolnav ajuns la terapie intensivă, pe mâna unor medici stagiari care habar nu au ce să facă Economia românească stagnează în T1 2025 și asta în condiții de inflație. Potrivit datelor Eurostat, creșterea economică a României a fost zero în primele trei luni, iar unele sectoare sunt […]
Alegeri prezidențiale 2025: Ce nu ai voie să faci la vot și ce riști dacă încalci legea Duminică, 18 mai 2025, vor fi alegerile prezidențiale din România. Nerespectarea regulilor din ziua alegerilor poate atrage sancțiuni severe, de la amenzi până la pedepse cu închisoarea. Iată principalele fapte ilegale prevăzute de Codul Penal și legislația electorală […]