EVALUARE NAȚIONALĂ 2020 în Alba: Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Prezență de peste 90% la prima probă a examenului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Peste 2800 de absolvenți ai clasei a Vlll-a au participat la prima probă scrisă din cadrul, Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020) în județul Alba.

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 3.000 de absolvenți, ai clasei a Vlll-a din județul Alba.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 2816 candidați, iar 181 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu au avut temperatura peste maximul admis. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 (un) candidat, lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu).

Subiectul și baremul de corecte pentru proba de Ijmba și literatura română vor fi publicate de către Centrul de Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba, și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Conțestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) si 23 iunie (în intervalul orar 8:00 12:00). În acest caz, al depunerii contesțațiilor, candidată completează, semnează si depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419