Rămâi conectat

Ştirea zilei

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020 în Alba: Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Prezență de peste 90% la prima probă a examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2800 de absolvenți ai clasei a Vlll-a au participat la prima probă scrisă din cadrul, Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020) în județul Alba.

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 3.000 de absolvenți, ai clasei a Vlll-a din județul Alba.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 2816 candidați, iar 181 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu au avut temperatura peste maximul admis. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 (un) candidat, lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu).

Subiectul și baremul de corecte pentru proba de Ijmba și literatura română vor fi publicate de către Centrul de Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba, și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Conțestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) si 23 iunie (în intervalul orar 8:00 12:00). În acest caz, al depunerii contesțațiilor, candidată completează, semnează si depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea