Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Modele de SUBIECTE la matematică. Examenul are loc miercuri, 25 iunie

Dragoş Suciu

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

evaluare-nationala2Modele de subiecte la examenul de EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, la matematică clasa a VIII-a. Ultima probă din cadrul Evaluării Naționale 2014 este la matematică, în 25 iunie, conform calendarului publicat de MEN. În județul Alba sunt înscriși pentru această probă 2.993 de absolvenți ne-a informat vicepreședintele Comisiei Județene de Evaluare Națională, Dan Cherecheș.

Examenele scrise pentru Evaluarea Naționala încep la ora 9:00, moment in care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se susține examenul. Accesul elevilor in săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfășoară probele scrise.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Variante Evaluare Națională publicate de MEN, la matematică

Variantă matematică

Model matematică

Teste suplimentare de pregătire la matematică

matematică 1

Barem matematică 1

matematică 2

barem matematică 2

matematică 3

Barem matematică 3

matematică 4

barem matematică 4

matematică 5

barem matematică 5

 

In sălile de examen, elevii sunt așezați cate unul in banca, in ordine alfabetica. Pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișata lista cu numele elevilor repartizați in sala respectiva, precum si avertismentul ca intrarea in examen cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de frauda atrag eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Subiectele pentru Evaluarea Naționala sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in subordinea Ministerului Educației. Potrivit metodologiei, subiectele de examen trebuie “sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele pentru Evaluarea Naționala”, sa aibă un nivel mediu de dificultate si sa permită rezolvarea lor in 120 de minute.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenți, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

Fiecare elev primește o coala de hârtie tipizata, pe care își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completează lizibil celelalte date de pe coltul ce urmează a fi lipit. Coltul colii tipizate este lipit, după distribuirea subiectelor in săli, numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corecta a tuturor datelor prevăzute si după ce aceștia semnează in interiorul porțiunii care urmează a fi sigilata.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu poate părăsi sala, decât daca preda lucrarea scrisa si semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susține Evaluarea Naționala in sesiunea respectiva. In cazuri excepționale, daca un elev se simte rău si solicita părăsirea temporara a salii, el este însoțit de unul dintre asistenți, pana la înapoierea in sala de clasa. In aceasta situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Colturile lucrărilor sunt lipite numai după ce elevii au început sa scrie pe foaie rezolvarea subiectelor. Elevii primesc atâtea coli tipizate si ciorne marcate cu stampila scolii cate le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, in coltul care urmează sa fie lipit. Pentru lipirea coltului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante, pentru toți elevii din unitatea de învățământ.

Durata fiecărui examen este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie

Unirea Ziarul

Published

on

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea