EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la MATEMATICĂ. Elevii din clasa a VIII- susțin astăzi ultima probă
Ultima probă din cadrul EVALUĂRII NAȚIONALE 2014 are loc astăzi, 25 iunie, la matematică, conform programului publicat de MEN. Elevii trebuie să fie în sălile de clasă la ora 8.30, iar la 9.00 se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată.
In sălile de examen, elevii sunt așezați cate unul in banca, in ordine alfabetica. Pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișata lista cu numele elevilor repartizați in sala respectiva, precum si avertismentul ca intrarea in examen cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de frauda atrag eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.
Subiectele pentru Evaluarea Naționala sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in subordinea Ministerului Educației. Potrivit metodologiei, subiectele de examen trebuie “sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele pentru Evaluarea Naționala”, sa aibă un nivel mediu de dificultate si sa permită rezolvarea lor in 120 de minute.
Fiecare elev primește o coala de hârtie tipizata, pe care își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completează lizibil celelalte date de pe coltul ce urmează a fi lipit. Coltul colii tipizate este lipit, după distribuirea subiectelor in săli, numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corecta a tuturor datelor prevăzute si după ce aceștia semnează in interiorul porțiunii care urmează a fi sigilata.
Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenți, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.
Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu poate părăsi sala, decât daca preda lucrarea scrisa si semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susține Evaluarea Naționala in sesiunea respectiva. In cazuri excepționale, daca un elev se simte rău si solicita părăsirea temporara a salii, el este însoțit de unul dintre asistenți, pana la înapoierea in sala de clasa. In aceasta situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
Durata fiecărui examen este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.
Colturile lucrărilor sunt lipite numai după ce elevii au început sa scrie pe foaie rezolvarea subiectelor. Elevii primesc atâtea coli tipizate si ciorne marcate cu stampila scolii cate le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, in coltul care urmează sa fie lipit. Pentru lipirea coltului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante, pentru toți elevii din unitatea de învățământ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii