Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

Evaluare Naţională 2013: Tot ce trebuie să ştie un elev cu o zi înaintea probelor. Vezi cum se desfăşoară examenul

Dragoş Suciu

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Prima probă a Evaluării Naţionale 2013 pentru elevii de clasa a VIII-a va fi marţi la limba şi literatura română, miercuri va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar ultima probă va fi joi la matematică. Din judeţul Alba s-au înscris 3.384 elevi care vor fi evaluaţi în 75 centre. Examenele din cadrul Evaluării Naţionale încep la ora 9:00, când se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine proba. Elevii trebuie să intre  în săli cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Potrivit metodologiei de organizare a examenului, subiectele de la Evaluare Naţională 2013  sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea in 120 de minute.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. CUM SE DESFĂŞOARĂ EXAMENUL. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Potrivit Metodologiei de organizare a examenului, pentru proba de la disciplina „Matematica”, elevii pot să folosească instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul şi se folosesc numai colile distribuite de către asistenţi.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Elevii care vor să corecteze o greşeala taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii elevi, din diferite motive – corectări numeroase, greşeli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoaştere – doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.
În timpul desfăşurării Evaluării Naţionale, asistenţilor le este interzis să le dea elevilor indicaţii referitoare la rezolvarea subiectelor, să discute între ei şi să rezolve subiectele. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celalalt în spatele clasei.

După ce îşi încheie lucrările, elevii numerotează foile sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi.

După încheierea numerotării, elevii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.
La expirarea celor 120 de minute acordate, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea scrisă, atunci el va fi eliminat din examen. Candidaţii aflaţi în această situaţie nu vor fi nota 1 la lucrarea respectivă, nu vor mai putea participa la probele următoare, vor fi menţionaţi în lista finală ca „eliminaţi” şi nu li se va încheia media la Evaluarea Naţională.

La susţinerea examenelor, elevii sunt aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Pe uşa fiecărei săli de examen este afişată lista nominală cu elevii repartizaţi în acea sală. Dacă elevii intră în sală cu materiale ajutătoare sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare sunt eliminaţi din examen şi li se acordă nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu.

Fiecare elev primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează lizibil celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit.

Fiecare sală de sală va fi supravegheată video. De asemenea, supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi profesori de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea