Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, continuă demersurile pentru alocarea de fonduri suplimentare educației
Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, continuă demersurile pentru alocarea de fonduri suplimentare pentru educație, iar în acest sens a reiterat, în cadrul Summitului European al Educației, recomandarea pe care a introdus-o în reglementările europene de a aloca minim 10% pentru acest domeniu în Planul Național de Redresare și Reziliență. Intervenția sa vine în contextul în care Guvernul a acordat, pentru educație, doar 3,18% din plan, un procent mult prea mic având în vedere necesitățile acestui domeniu, mai ales în actualul context epidemiologic.
Din păcate, marii ”reformatori” de la PNL și USR au uitat de educație și de importanța acestui domeniu pentru dezvoltarea României. Ei nu vor oameni bine educați, ei vor privatizarea educației și uitarea celor care nu au avut această șansă.
”Educația reprezintă calea pentru a clădi un viitor mai bun. Militez activ pentru fonduri suplimentare pentru educație, o cooperare mai extinsă în domeniu și creșterea calității, utilizând inclusiv noi mijloace și metode. Primul pas pentru sprijinirea educației o reprezintă finanțarea. Am reiterat în cadrul Summitului European al Educației recomandarea pe care am introdus-o în reglementările europene de a aloca minim 10% pentru educație în planurile de reziliență. România nu respectă această recomandare. Ține de noi să schimbăm asta”, a scris Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, pe rețelele sociale.
Acesta insistă pe tema finanțării corespunzătoare a educației deoarece acest domeniu este în centrul agendei sale. Europarlamentarul de Alba a creat prima tabletă educațională românească, oferind sute de astfel de dispozitive în toată țara (inclusiv în județul nostru); a creat un canal video dedicat educației; a generat un proiect pilot în valoare de 1,2 milioane de euro din bani europeni pentru accesibilizarea zonelor fără acces la Internet; a dus Internetul în zonele izolate din Munții Apuseni; a donat echipamente de protecție pentru multe școli din România; a pus România pe harta digitalizării educației prin raportul său din Parlamentul European.
Raportul său cuprinde, printre altele, resurse financiare adecvate pentru digitalizarea educației atât în bugetul european cât și din Planul European de Relansare Economică; huburi privind Educația Digitală din care să facă parte principalii reprezentanți din domeniu; alfabetizarea digitală și creșterea competențelor digitale; dezvoltarea conexiunii la Internet de mare viteză la nivel european; accesibilizarea cu instrumente și dispozitive digitale; implementarea unei inițiative noi privind noile tehnologii în educație; sprijinirea grupurilor vulnerabile și a zonelor rurale, montane și izolate; dezvoltarea unor practici educaționale adaptate mediului online; combaterea amenințărilor online.
Victor Negrescu a organizat noi consultări publice în care s-a discutat pe marginea raportului său privind educația la nivel european. Documentul oferă soluții adaptate nevoilor de digitalizare în contextul pandemiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Bugetul Uniunii Europene pentru 2025, negociat de europarlamentarul Victor Negrescu, a primit votul plenului Parlamentului European: Roberta Metsola a semnat bugetul în forma negociată de eurodeputatul român
Bugetul Uniunii Europene pentru 2025, negociat de europarlamentarul Victor Negrescu, a primit votul plenului Parlamentului European: Roberta Metsola a semnat bugetul în forma negociată de eurodeputatul român Bugetul Uniunii Europene pentru 2025, negociat de europarlamentarul Victor Negrescu, a primit votul plenului Parlamentului European. Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a semnat bugetul în forma negociată de […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Politică Administrațieacum 4 zile
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!