Rămâi conectat

Actualitate

EURO 2016: Franța și Portugalia vor disputa, duminică, finala turneului continental

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentativele Portugaliei şi Franţei se întâlnesc, duminică, pe Stade de France, în finala EURO 2016, meci în care portughezii luptă pentru primul lor trofeu major, iar francezii pentru al treilea titlu continental.

Meciul va începe la ora 22.00 (ora României) și va fi transmis în direct de Dolce Sport şi Pro TV.

Franta - Portugalia01

Naţionala Portugaliei joacă pentru prima dată în finala unui turneu major, cea mai mare performanţă a sa de până acum la Euro fiind locul doi ocupat la ediţia din 2004. Portughezii mai au în palmares un loc trei la Cupa Mondială din 1966.

Francezii au câştigat Campionatul European în 1984 şi 2000, dar şi Cupa Mondială în 1998.

Selecționerul Portugaliei, Fernando Santos, consideră că selecționata Franței este favorită în finala EURO 2016, care se va disputa duminică, însă a precizat că „Portugalia trebuie să câștige” și ar fi mulțumit dacă ar reuși acest lucru chiar și „fără să merite”.

„Dacă Portugalia va câștiga fără să merite, mă voi întoarce acasă foarte mulțumit”, a spus zâmbind, Santos în cursul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă la Stade de France, respingând totodată criticile la adresa jocului echipei sale. „Tot aud că Portugalia nu joacă bine și nu ar trebui să fie în finală. Însă este o diferență între ceea ce gândesc unii oameni și situația reală. Portugalia este în finală, iar aceasta este finala EURO”, a adăugat el.

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, a dezvăluit că va aborda „fără presiune, fără stres, dar cu multă adrenalină” finala EURO 2016 împotriva reprezentativei Portugaliei.

„Este un moment excepțional, privilegiat, o șansă unică, deoarece este un titlu în joc. Este un lucru diferit să te afli pe bancă, deoarece cel mai frumos loc este pe teren. Pe bancă ai acea frustrare de nu participa la joc, însă eu nu aș mai putea oricum. Dar sunt bine, nu am presiune, nu am stres, ci adrenalină, este un lucru pozitiv”, a declarat Deschamps sâmbătă, în cursul unei conferințe de presă.

Echipe probabile
Franța: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud. Antrenor: Didier Deschamps.
Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, Adrien, João Mário, Sanches – Nani, Ronaldo. Antrenor: Fernando Santos.

Meciul va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de asistenţii Simon Beck şi Jake Collin şi de adiţionalii Anthony Taylor şi Andre Marriner. Rezervă va fi Viktor Kassai din Ungaria, iar rezervă a asistenţilor Gyorgy Ring.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea