Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Eugen Nicolaescu: Acţiunile de proteste anunţate de Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul Sanitar nu sunt justificate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii este de părere că acţiunile de proteste anunţate de Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul Sanitar nu sunt justificate. La începutul lunii septembrie medicii au ameninţat că în luna noiembrie vor face grevă generală dacă Ministerul Sănătăţii nu va ţine seamă de nemulţumirile lor. Eugen Nicolaescu le răspunde că MS a pus în dezbatere publică un pachet de legi, şi a precizat că aşteaptă toţi partenerii la dialog.

Ministrul a mai spus că invită toate părţile cu responsabilităţi în sistemul sanitar la discuţii şi dezbateri şi solicită ca orice manifestare a personalului medical să nu-i afecteze pe pacienţi. „Fac apel la responsabilitate şi echilibru”, a solicitat Nicolăescu.

Acesta a declarat că au fost organizate deja patru dezbateri regionale cu sute de profesionişti din sistem, alte trei sunt deja programate, iar la sfârşitul lunii septembrie sunt prevăzute alte runde de discuţii cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor, asociaţii de medici şi pacienţi, sindicate şi manageri de spitale.

Luni, prim-vicepreşedintele federaţiei Sanitas, Marius Sepi a prezentat la Alba Iulia nemulţumirile medicilor din România care sunt legate în primul rând de salariile mici. Acesta a mai spus că acţiunile de protest ale medicilor vor începe în 18 septembrie cu pichete în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, astfel de acţiuni urmând să fie organizate zilnic până în 27 septembrie, iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală.

Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate cer guvernului 6% din PIB, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii promte şi de calitate pentru pacienţi, consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate. Aceste cereri vor fi transmise până vineri prefecturilor din toate cele 41 de judeţe care le vor comunica Ministerului Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea