Rămâi conectat

Ştirea zilei

Este OFICIAL: ALBA IULIA – CAPITALĂ A MARII UNIRI prin legea votată de Parlament

Mondoc Adriana

Publicat

în

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 238 de voturi „pentru” şi şapte abţineri, proiectul de lege pentru declararea municipiului Iaşi drept „Capitală istorică” a României.

Potrivit proiectului, în anul Centenarului, pentru reconsiderarea rolului istoriei şi al culturii naţionale, municipiul Iaşi se declară „Capitală istorică” a României, iar municipiul Alba Iulia „Capitală a Marii Uniri” a României.

Comisia de specialitate a introdus un amendament la proiectul iniţial astfel încât municipiul Alba Iulia să fie declarat „Capitală a Marii Uniri”.

„Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, municipiul Alba Iulia primeşte recunoaşterea pentru rolul esenţial în formarea statului român modern. La 1 decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia s-a semnat ‘actul de naştere’ al României Mari. Capitala de suflet a românilor de pretutindeni a fost Capitala Unirii teritoriilor româneşti şi sub domnia lui Mihai Viteazul”, a motivat comisia amendamentul.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect, menţionând că este unul simbolic, iar Iaşiul merită cu prisosinţă acest titlu.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Foto: Iulian Bunea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea