Rămâi conectat

Ştirea zilei

Escrocherie pe bani publici: PENSII SPECIALE pentru jurnalişti, în condițiile în care unele persoane au legatură foarte mică cu presa sau sunt condamnate penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Escrocherie pe bani publici: PENSII SPECIALE pentru jurnalişti, în condițiile în care unele persoane au legatură foarte mică cu presa sau sunt condamnate penal

Mai multe persoane care au o legatură foarte mică cu presa sau sunt condamnate penal, primesc pensii suplimentate cu 50 de procente, prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

După ce Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost inclusă, prin Legea 83/2016, printre uniunile de creatori ai căror membri ieșiți la pensie pot primi o indemnizație echivalentă cu 50% din cuantumul pensiilor, numărul membrilor Uniunii a crescut exponențial fiind primite persoane care nu au lucrat în viața lor ca ziariști.

Peste 3.300 de persoane primesc 50% în plus la pensie pentru că sunt membri ai acestei organizații nereprezentative pentru breasla jurnalistică. Mulți dintre ei nici măcar n-au fost gazetari, ci au practicat alte meserii.

Niciun alt jurnalist, în afara membrilor UZPR, nu beneficiază de acest privilegiu absurd, deși peste 99,9% dintre jurnaliștii profesioniști din România nu fac parte din UZPR.

10 dintre cei care se califică la „pensia specială de ziarist”, grație apartenenței la UZPR:

  • generalul anti-justiție Pavel Abraham (provine din de miliție/poliție)
  • generalul Mircea Chelaru, deputat AUR, fost șef al Marelui Stat major al Armatei Române (condamnat pentru corupție)
  • colonelul anti-justiție Mircea Dogaru (provine din aparatul de propagandă al Armatei)
  • Sorin Roșca Stănescu (printre puținii jurnaliști profesioniști de pe listă, dar compromis de asocierile sale penale cu infractorii)
  • Dan Ilie Morega (dictatorul Gorjului multă vreme, traseist prin mai multe partide, condamnat pentru corupție)
  • președintele Comisiei de Cenzori a UZPR, Ilie Cristescu (condamnat în 1987 la 44 de ani de închisoare, pentru mai multe fapte de corupție)
  • fostul primar al orașului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu (condamnat la 4 ani de închisoare, pentru luare de mită)
  • Florentin Scalețchi (condamnat la 6 ani închisoare, pentru corupție)
  • Ion Brătianu-„Cartof” (caricatură politică în anii ’90, când a candidat și la Președinția României)
  • Dumitru Rujan (compromis ca „ziarist roșu”)

Statul român este complicele unei fraude de proporții, prin care sistemul de pensii este împovărat de plata unor indemnizații pe care nu ar trebui să le achite. Prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) sunt plătite indemnizații către persoane care au fost condamnate penal sau care nu au avut nicio legătură cu presa.

Sursa: ziaristii.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea