Rămâi conectat

Curier Județean

ERORI grave la ANT: O agenție de turism din Alba a aflat din presă că i s-ar fi retras licența, în ciuda faptului că are asigurare și nu a primit nicio notificare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista cu agențiile de turism cărora ANT le-a retras sau radiat licențele pentru că nu ar fi făcut dovada că dețin o poliță de asigurare pentru serviciile pe care le acordă, pare să conțină erori grave. O spun nu doar firmele mari, cu puncte de lucru în toată țara, ci și firmele locale, care au avut surpriza să afle din presă că sunt pe ”lista neagră”, în ciuda faptului că dețin asigurarea respectivă.

polita-asigurareUn astfel de exemplu este cel al agenției ELMARIA TURISM & FLOWER din Câmpeni, al cărei reprezentant, doamna Maria Oprea, ne-a trimis o poză cu asigurarea aflată în discuție, însoțită de următorul mesaj:

”Vă precizez că nu am fost notificată nici măcar o dată de Direcția Generală de Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism. Agenția de turism ELMARIA TURISM & FLOWER este activa și își așteaptă clienții în continuare, cum a făcut-o și până acum”, cu precizarea s-a luat legatura cu ANT de unde s-au primit asigurări că eroarea va fi rectificată.

Reamintim că în urmă cu două zile, Autoritatea Națională pentru Turism a publicat un tabel cu peste 1.300 de firme din domeniu, anunțând că le-a retras sau radiat licențele.

După apariţia acelei liste, unele agenţii au ţinut să facă precizările de rigoare, trimiţând comunicate de presă, prin care menţionau că în listele ANT există licenţe de agenţie retrase din motive administrative (mutări de sediu, firme care luaseră franciză încetandu-şi activitatea şi solicitând retragerea licenţei, etc.).

La rândul său, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a comunicat că în lista anunţată de ANT pe 4 octombrie 2016 nu se află numai agenţii de turism care funcţionau fără să deţină o poliţa de asigurare valabilă. Pentru o mare parte din cele care figurează în lista licenţă a fost radiată la cerere, în 2016, pentru că şi-au oprit activitatea sau şi-au schimbat sediul în ultimii şase ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea