Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eroii zilei: Salvatori în timpul liber – pompierii albaiulieni Simi şi Ionuţ au sărit în ajutorul unui bărbat aflat în stop cardio-respirator

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dimineaţa zilei de 16 martie a.c., în jurul orei 9.45, aflându-se în timpul liber în târgul de mărfuri din Alba Iulia, subofiţerul Haţegan Simion din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia, observă la un moment dat că cetăţeanul G.I. de 58 de ani, aflat într-un autoturism, îşi pierde conştienţa.

Dând dovadă de profesionalism, subofiţerul a intervenit prompt, degajând persoana din autovehiculul în care se afla. După evaluare a constatat că bărbatul se află în stop cardiorespirator, motiv pentru care a început imediat manevrele precoce de resuscitare, anunţând totodată cazul la numărul unic de urgenţă 112.

În sprijinul acestuia, la scurt timp a venit şi subofiţerul Hulea Ioan, continuând împreună manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă a SMURD Alba Iulia care a preluat pacientul. După aproximativ 35 minute, funcţiile vitale ale bărbatului au fost reluate, acesta fiind transportat în viaţă la spital.

Datorită conduitei de urgenţă pe care au urmat-o cei doi subofiţeri paramedici, o viaţă a fost salvată, arătând încă odată, că spiritul civic şi simţul datoriei definesc pe cei care au îmbrăţişat meseria de pompier, chiar şi atunci când sunt în timpul liber. Ambii subofiţeri sunt conducători auto în cadrul ISU Alba, desfăşurându-şi activitatea în cadrul echipajelor SMURD Alba Iulia. Îi felicităm şi ne mândrim cu astfel de colegi”, precizează reprezentantul ISU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea