Rămâi conectat

Ştirea zilei

Episodul: Tăiem paturile din spitale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ofensiva dusă de actualii guvernanţi PDL-UDMR împotriva spitalelor din oraşe cu primari de altă culoare în afară portocaliului a intrat în faza de execuţie prin metoda diversiunii acoperite. Este cert că niciun oficial PDL de la nivel judeţean nu a garantat menţinerea în funcţiune a spitalelor din Cugir, Câmpeni sau Aiud. Aceste spitale au scăpat de desfiinţare numai datorită miilor de semnături strânse de către PNL la nivelul acestor oraşe. Speriaţi de ceea ce ar putea să se întâmple din punct de vedere social, PDL-iştii judeţeni au încetat presiunile de desfiinţare a acestor spitale, dar au trecut la planul II prin care doresc desfiinţarea unui număr de paturi în spitalele din Cugir, Câmpeni sau Aiud, oraşe cu primari PNL. Vă voi demonstra cât de aberantă şi ilegală este această măsură la nivelul judeţului Alba. Astfel:
După ce Ministerul Sănătăţii a emis ordinul nr. 208/ 18.03.2011, privind aprobarea numărului de paturi pe judeţe pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de servicii medicale spitaliceşti, am constatat cu surprindere că în judeţul Alba a fost redus încă o dată numărul de paturi, fără a fi consultaţi factorii de decizie din oraşe, ca să nu mai vorbim despre consultarea celor direct implicaţi, adică a spitalelor. Conform aberantei decizii, începând cu 1 aprilie 2011, judeţul Alba va trebui să funcţioneze cu un număr de 1915 paturi din cele aproximativ 2080 rămase după prima amputare PDL-isto – UDMR-istă.
Conform datelor aflate la Guvernul României, după această tăiere, în România se va funcţiona cu 6,02 paturi/1000 locuitori. Dintr-o aritmetică simplă la numărul de locuitori ai judeţului Alba ar trebui să avem aproximativ 2300 de paturi. Tot guvernul UDMR-isto – PDL-ist ne spune că în 2013 vom ajunge la o medie de 5,6 paturi/ 1000 locuitori. Printr-un simplu calcul (clasa a IV-a), rezultă că judeţul Alba ar trebui să aibă în anul 2013 aproximativ 2140 de paturi. De unde apare acest număr de 1915 paturi? Bănuim că PDL-iştii judeţului Alba au susţinut programul prin care în zonele cu populaţie maghiară nu s-a tăiat numărul de paturi.
Întrebările noastre pentru conducerea PDL-istă a judeţului Alba: Care este criteriul după care a fost diminuat numărul de paturi la nivelul judeţului? De ce s-au aprobat numai 1915 paturi în loc de 2140? Până unde merge trădarea PDL-istă privind tăierea de paturi şi în ce oraşe se va face această tăiere ?
Ştiu domnii PDL-işti că reducerea numărului de paturi înseamnă un număr mai mic de cazuri contractate cu CAS, adică mai puţini bani intraţi în contul spitalelor, pe cale de consecinţă reduceri salariale, urmate bineînţeles de probleme sociale???
Sau ceea ce bănuim noi este o ofensivă a PDL-ului judeţean, împreună cu UDMR-ul la care se închină, să închidă spitalele din zonele cu primari PNL.
Aroganţa cu care PDL Alba priveşte în ograda spitalelor orăşeneşti aşteptând ca acestea să-şi dea duhul nu este decât încă o dovadă a faptului că cei aleşi pe listele PDL nu reprezintă interesele cetăţenilor judeţului Alba, ci interesele UDMR-ului în judeţul Alba.
Asta cu atât mai mult cu cât nu avem nicio poziţie oficială a vreunui PDL-ist de frunte în această problemă, dar observăm grija pe care senatorul Pereş Alexandru (era să zic Şoani) o poartă pentru promovarea intereselor UDMR în România.
Cerem public poziţia domnului Sorin Bumb, care a avut o întâlnire la Ministerul Sănătăţii, privitoare la reducerea numărului de pături în spitalele judeţului Alba şi în ce localităţi se va face aceasta? Este adevărat domnule BUMB, că vor fi tăiate paturi cu prioritate de la spitalele din Cugir, Câmpeni şi Aiud?
Problema sănătăţii este o problemă de interes naţional, o naţiune sănătoasă fiind o naţiune puternică, iar PDL-ul şi UDMR-ul nu au nevoie de o naţiune puternică ci de una de plastilină pe care să o poată manipula. Opriţi domnilor PDL-isti genocidul din sănătate!!!
Nicuşor Mircea Mihai
vicepreşedinte PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen

Bera Larisa

Publicat

în

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen Evaluarea Națională este un moment esențial în viața fiecărui elev din România, oferindu-le șansa de a-și demonstra cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de școală și de a obține notele necesare pentru admiterea în liceu. Totuși, anul 2024 a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea