Rămâi conectat

Actualitate

Enel vizează investiții de 15 milioane de euro în circa 700 stații electrice, în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Italienii de la Enel ar putea investi în următorii 3-4 ani în jur de 15 de milioane de euro în staţii electrice în România, planuri mai concrete urmând a fi anunţate la mijlocul lunii noiembrie, scrie ZF.

În contextul în care Enel are pentru 2022 un plan de 300 de milioane de euro pentru montarea a 14.000 de staţii în Italia, prin intermediul investiţiei din România italienii ar putea ajunge la o reţea de peste 700 de staţii pe plan local, potrivit estimărilor ZF.

“Este mult interes şi în zona constructorilor auto prezenţi în România. Planurile pot varia mult şi în funcţie de modul în care răspunde piaţa, dar este posibil ca în următorii 3-4 ani să realizăm investiţii de 15 de milioane de euro. Nu vrem o reţea doar în zona în care suntem noi activi pe zona de distribuţie, ci vrem să fim peste tot în România. Veţi putea merge de la nord la sud şi de la est la vest cu maşina electrică”, a declarat Francesco Venturini, directorul Enel X, divizia de soluţii inteligente a grupului Enel.

Grupul italian de utilităţi Enel a terminat primul semestru al anului cu venituri de 614 milioane de euro pentru operaţiunile din România, cu 11% mai mari faţă de anul trecut, după cum arată datele incluse în raportul semestrial al companiei. Enel este prezent în România pe piaţa dis­tribuţiei şi furnizării de energie electricăavând un portofoliu de peste 2,8 milioane de con­su­ma­tori, majori­tatea cas­nici. Acest portofoliu de clienţi este împărţit în trei regiuni, Muntenia Sud (Bucureşti), Banat şi Dobrogea. Veniturile se referă doar la acti­vi­tea de furnizare şi dis­tri­buţie a energiei în con­textul în care Enel este şi unul dintre cei mai mari jucă­tori din piaţa energiei regenerabile din România cu un portofoliu de active de 534 MW, din care 489 MW în parcuri eoliene şi 36 MW în proiecte solare, scrie Mediafax.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea