Elevii testați pentru droguri în școală: Cazurile în care se va recurge la testele antidrog – PROIECT
Elevii testați pentru droguri în școală: Cazurile în care se va recurge la testele antidrog – PROIECT
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a menționat că se ia în considerare posibilitatea efectuării de teste antidrog asupra elevilor în școli de către personal medical, în cazul în care aceștia prezintă comportamente vizibile specifice consumului de droguri.
Acest lucru ar fi realizat numai cu consimțământul părinților.
Ministrul de Interne a făcut aceste declarații luni seară, când a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul accidentului din 2 Mai, în care un tânăr de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a cauzat moartea a doi tineri într-un accident de mașină.
El a abordat măsurile de prevenire a consumului de droguri în școli, care urmează să fie integrate în „Planul Național de Acțiune pentru Siguranța Școlară, 2023-2024”, plan care există deja. Ministrul a menționat că a programat o întâlnire cu reprezentanții mai multor ministere, inclusiv Educație, Sănătate și Muncă.
„Planul se va concentra în special pe combaterea consumului de droguri, a violenței și a bullying-ului în școli. Ca noutate, avem intenția să formăm grupuri de acțiune la nivelul fiecărei instituții de învățământ, alcătuite din reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai școlii respective, precum și reprezentanți ai asociațiilor de părinți și elevi”, a explicat el.
În acest context, ministrul de Interne a discutat despre evaluarea posibilității ca „elevii să fie supuși testelor antidrog de către personal medical calificat din cadrul instituției de învățământ, în situația în care manifestă comportamente vizibil asociate consumului de droguri, cu acordul părinților”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan