Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii testați pentru droguri în școală: Cazurile în care se va recurge la testele antidrog – PROIECT

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii testați pentru droguri în școală: Cazurile în care se va recurge la testele antidrog – PROIECT

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a menționat că se ia în considerare posibilitatea efectuării de teste antidrog asupra elevilor în școli de către personal medical, în cazul în care aceștia prezintă comportamente vizibile specifice consumului de droguri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest lucru ar fi realizat numai cu consimțământul părinților.

Ministrul de Interne a făcut aceste declarații luni seară, când a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul accidentului din 2 Mai, în care un tânăr de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a cauzat moartea a doi tineri într-un accident de mașină.

El a abordat măsurile de prevenire a consumului de droguri în școli, care urmează să fie integrate în „Planul Național de Acțiune pentru Siguranța Școlară, 2023-2024”, plan care există deja. Ministrul a menționat că a programat o întâlnire cu reprezentanții mai multor ministere, inclusiv Educație, Sănătate și Muncă.

„Planul se va concentra în special pe combaterea consumului de droguri, a violenței și a bullying-ului în școli. Ca noutate, avem intenția să formăm grupuri de acțiune la nivelul fiecărei instituții de învățământ, alcătuite din reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai școlii respective, precum și reprezentanți ai asociațiilor de părinți și elevi”, a explicat el.

În acest context, ministrul de Interne a discutat despre evaluarea posibilității ca „elevii să fie supuși testelor antidrog de către personal medical calificat din cadrul instituției de învățământ, în situația în care manifestă comportamente vizibil asociate consumului de droguri, cu acordul părinților”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea