Rămâi conectat

Actualitate

Elevii Liceului de Arte au făcut o vizită de 11 zile în Letonia pentru schimb de experienţe

Dragoş Suciu

Publicat

în

Liceul de Arte Alba Iulia coordonează un proiect şcolar Comenius bilateral în parteneriat cu o instituţie de învăţământ din Letonia. În cadrul proiectului cu acronimul TTE LAVA elevii români au învăţat limba letonă, iar în luna aprilie a acestui an au participat la o mobilitate în Letonia în cadrul căreia au petrecut 11 zile în oraşul Daugavpils.

Un număr de 20 de elevi şi 5 profesori ai Liceului de Arte au participat la orele de curs din şcoala parteneră, care au doar 40 de minute, au lucrat împreună cu colegii lor letoni la un ghid de învăţare a limbii letone şi au jucat un fragment din Visul unei nopţi de vară a lui W. Shakespeare, în interpretare contemporană, în faţa elevilor şi profesorilor din şcoala gazdă. Pe lângă orele de curs obişnuite precum matematică, fizică, istorie, engleză, sport şi altele, elevii Liceului de Arte au participat la cursuri de culturologie şi etică şi au petrecut o noapte în şcoală cu activităţi precum muzică, dans, ateliere de creaţie, jocuri şi pregătirea ceaiului.

În timpul liber elevii şi profesorii Liceului de Arte au întreprins vizite de documentare la Muzeul de Istorie, Muzeul Pâinii, Muzeul Păpuşilor, Biblioteca şi Teatrul din Daugavpils, Centrul de Olărit, Şcolile de Muzică şi de Arte din oraş. Au avut de asemenea ocazia să vadă Marea Baltică îngheţată şi să păşească pe valurile suspendate de gheaţă în plină zi de aprilie.

În perioada petrecută în oraşul Daugavpils, elevii români au locuit în familiile letone unde au putut cunoaşte specificul cultural şi gusta savorile locale, între români şi letoni legându-se strânse prietenii. Acum, cu toţii aşteaptă luna septembrie a anului şcolar viitor când profesori şi elevi din Letonia vor veni pentru 10 zile la Liceul de Arte Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Condițiile de acordare a burselor pentru elevi se schimbă: Prezența la școală și media la purtare, criterii eliminatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Condițiile de acordare a burselor pentru elevi se schimbă: Prezența la școală și media la purtare, criterii eliminatorii Un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023 schimbă condițiile de acordare a burselor pentru elevi. Astfel, în anul școlar 2024/2025 prezența și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea