Elevii intră, luni, în febra examenului de Bacalaureat. Modele de subiecte și baremele de corectare
Elevii intră luni în febra examenului de Bacalaureat 2016, în perioada 13-15 iunie fiind programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).
Peste 2500 de absolvenți din Alba s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat 2016, dintre care 316 din sesiunile anterioare, numărul acestora fiind mai mare decât anul trecut, potrivit inspectorului școlar al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.
Un număr de 2560 de absolvenți din județul Alba sunt așteptați să susțină probele examenului de Bacalaureat 2016, ce se vor desfășura în perioada 13-8 iulie.
Citește și Modele de subiecte şi bareme la bacalaureat
Calendarul complet:
- 13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
- 15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
- 21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);
- 27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);
- 4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, probă scrisă);
- 5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, probă scrisă);
- 6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, probă scrisă);
- 8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, probă scrisă);
- 12 iulie: afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00-20:00);
- 13-15 iulie: rezolvarea contestaţiilor;
- 16 iulie: afişarea rezultatelor finale.
Potrivit metodologiei, elevii care susţin examenul de bacalaureat nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.
Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Se interzice candidaţilor orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Candidații care încalcă regulile menționate vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.
Încălcarea regulilor menționate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi eliminaţi din examen, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii