Elevii, implicati in acțiuni de combatere a cerșetoriei
În data de 28 martie 2013, la sediul Primăriei Hopârta, jud. Alba, a avut loc dezbaterea cu tema „Unde începe cerşetoria, se sfârşeşte copilăria” inclusă în proiectul național„Cerşetoria – de la exploatarea prin muncă la traficul de minori”, iniţiat de Asociaţia „Telefonul Copilului”. Proiectul are ca scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele negative ale fenomenului cerşetoriei.
La dezbatere au participat membri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române-Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Alba, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane –Centru Regional Alba. Acestora li s-au alăturat reprezentanți administraţiei publice locale, ai ONG-urilor care activează la nivel local, cadre didactice, părinţi, precum şi lideri ai comunităţii rome din localitatea Hopârta.
Dezbaterea a urmărit identificarea cauzelor care generează cerşetoria şi problemele ce derivă din desfăşurarea unor astfel de activităţi, precum şi soluţiile ce pot conduce la prevenirea acesteia.
60 de elevii ai Şcolii Gimnaziale din Hopârta au fost informați cu privire la riscurile şi consecinţele practicării cerşetoriei de către minori. Acestora le-au fost aplicate chestionare privind percepţia lor asupra fenomenului cerșetoriei. Scopul informarii elevilor a fost de a trage un semnal de alarma asupra implicațiilor grave pe care acest fenomen le are, atât la nivelul individului cât și la nivelul societații și de a-i determina pe tineri să deprindă un comportament adecvat, vis a vis de acest fenomen. Pentru implicare în activitate, elevii au fost recompensaţi cu rechizite şi materiale cu recomandări preventive.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]