Rămâi conectat

Actualitate

Elevii, implicati in acțiuni de combatere a cerșetoriei

Bogdan Presecan

Publicat

în

În data de 28 martie 2013, la sediul Primăriei Hopârta, jud. Alba, a avut loc dezbaterea cu tema „Unde începe cerşetoria, se sfârşeşte copilăria” inclusă în proiectul național„Cerşetoria – de la exploatarea prin muncă la traficul de minori”, iniţiat de Asociaţia „Telefonul Copilului”. Proiectul are ca scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele negative ale fenomenului cerşetoriei.

La dezbatere au participat membri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române-Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Alba, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane –Centru Regional Alba. Acestora li s-au alăturat  reprezentanți administraţiei publice locale, ai ONG-urilor care activează la nivel local, cadre didactice, părinţi, precum şi lideri ai comunităţii rome din localitatea Hopârta.

Dezbaterea a urmărit identificarea cauzelor care generează cerşetoria şi problemele ce derivă din desfăşurarea unor astfel de activităţi, precum şi soluţiile ce pot conduce la prevenirea acesteia.

60 de elevii ai Şcolii Gimnaziale din Hopârta au fost informați cu privire la riscurile şi consecinţele practicării cerşetoriei de către minori. Acestora le-au fost aplicate chestionare privind percepţia lor asupra  fenomenului cerșetoriei. Scopul informarii elevilor a fost de a trage un semnal de alarma asupra implicațiilor grave pe care acest fenomen le are, atât la nivelul individului cât și la nivelul societații și de a-i determina pe tineri să deprindă un comportament adecvat, vis a vis de acest fenomen. Pentru implicare în activitate, elevii au fost recompensaţi cu rechizite şi materiale cu recomandări preventive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea