Elevii din județul Alba, din școlile cu scenarii verde și galben vor reveni la clase: Cursuri online la școala smart din Ciugud

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

De mâine, 30 septembrie, elevii celor 236 de unități de învățământ din județul Alba în care au fost amenajate secții de votare pentru alegerile locale vor reveni la cursuri, dacă incidența cazurilor de îmbolnăvire de COVID-19 plasează localitățile în scenariile verde sau galben, în ultimele 3 zile lucrătoare orele având loc online.

În comuna Ciugud, de exemplu, incidența cazurilor de îmbolnăvire a fost de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, astfel că școala gimnazială din localitate va trece din scenariul galben în scenariul roșu pentru restul săp-tămânii. Potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 29/25.09.2020, incidența în comuna Ciugud este de 4,17 cazuri la mie, de aproape 4 ori mai mare decât săptămâna trecută, când era de 1,28 cazuri la 1.000 de locuitori. Sub scenariu roșu vor continua cursurile în regim online.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Alba lulia, Grădinițele cu Program Normal Dealu Lămășoi (Albac), Tîbru (Cricău), Galtiu (Sântimbru), intrând în scenariul 3 Școala și Grădinița Benic, structuri ale Școlii Gimnaziale Galda de Jos, precum și 4 clase de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

În schimb, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan”, unde a funcționat secția de votare nr. 16, ar trebui să treacă de mâine din scenariul roșu în cel galben, adică 50% la școală și 50% de acasă. La Alba lulia, incidența cazurilor de îmbolnăvire de CO- VID-19 este de 2,31 la 1.000 de locuitori, iar de la 3 cazuri la mie școlile trebuie să treacă în scenariul roșu. Colegiul Economic „D.P. Marțian” continuă orele online până când se va muta în propriul sediu reabilitat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419