Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii de la Şcoala nr. 3 din Cugir nu au luat încă vacanţa!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deşi ne aflăm în plină vacanţă de vară, la localul vechi al Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 din Cugir procesul educaţional continuă. Aproximativ 100 de copii din clasele primare şi gimnaziale au acces zilnic la diferite activităţi interesante, în cadrul atelierelor de vară. Este vorba despre un proiect iniţiat de Asociaţia Nonguvernamentală „Ovidiu Rom” care a putut fi pus în practică prin implicarea voluntară a cadrelor didactice: Dorina Brînduşe, Dorin Brînduşe, Paraschiv Lucreţia, Lupu Fleşeriu Lavinia, Iovănescu Sofia, Tecşa Anda, Crişan Elena, Hada Elisabeta, Presecan Sabina, Stanciu Ileana, Cîmpean Cristina.
„Tema activităţilor derulate în cadrul celor două săptămâni de ateliere de vară este „Pământul”. „Activităţile atelierelor de vară diferă de cele din timpul anului şcolar, atât ca şi conţinut, cât şi ca formă”, ne-au declarat profesorii Dorina şi Dorin Brînduşe, cei care au avut iniţiativa ralierii la proiectul Asociaţiei „Ovidiu Rom”. Folosind ca metodă de bază jocul didactic beneficiarii alelierelor de vară- elevii, au fost antrenaţi să descopere tainele „Planetei albastre” astfel că se poate spune că timp de 10 zile şcolarii ” s-au jucat-învăţând” şi „au învăţat-jucându-se”. Totodată cadrele didactice implicate în proiect şi-au fixat ca scop formarea şi promovarea conduitei ecologice, astfel că în zilele următoare elevii vor participa la acţiuni de ecologizare în diferite zone ale oraşului şi împrejurimi. Profesorii Dorina şi Dorin Brânduşe ne-au mărturisit că derularea proiectului a reprezentat o provocare atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice implicate. Deşi o noutate pentru Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 din Cugir, atelierele de vară s-au bucurat de un real succes în rândul copiilor. Proiectul se va finaliza vineri, 15 iulie, cu un mini-carnaval al planetelor, ocazie cu care cei aproximativ 100 de elevi îşi vor lua rămas bun, în prezenţa părinţilor şi a altor invitaţi.(N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea