Rămâi conectat

Actualitate

Elevii cer Guvernului mai MULTE zile de școală. România, țara cu cel mai scurt an școlar din UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți reprezentanți din societatea civilă solicită autorităților începerea cursurilor la 1 septembrie 2021, sporirea numărului de zile ale unui an şcolar şi vacanţe mai scurte, care „pot contribui la consolidarea învățării”, potrivit unui apel iniţiat de Societatea Academică Română şi semnat de asociaţii ale elevilor şi de ONG-uri, a informat news.ro.

„Societatea civilă solicită liderilor politici o soluție pentru garantarea unui număr minim de zile de școală într-un an calendaristic, respectiv măsuri concrete pentru ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul trimis inclusiv către premierul Florin Cîțu, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Ludovic Orban.

Totodată, societatea civilă susține că „România este una dintre cele trei țări europene care au cele mai puține zile de școală din Europa: în jur de 165, la fel ca Malta și Albania”, citând „experții europeni în raportul The organisation of school time in Europe”.

Printre „revendicări”, potrivit edupedu.ro, se menționează:

un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic, mai mare de 165
măsuri concrete pentru ca România să nu mai aibă cel mai scurt an școlar din Uniunea Europeană
extinderea actualului program de educație remedială și în vacanța de vară
începerea cursurilor pentru anul școlar 2021-2022 pe 1 septembrie 2021, în vederea recuperării decalajelor în învățare și a ameliorării efectelor negative cauzate de închiderea repetată a școlilor.

De asemenea, în comunicat se susține faptul că „vacanțele lungi afectează major copiii și nivelul la care ei revin în școală” și că „vacanțele mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului școlar, pot contribui la consolidarea învățării, a progreselor realizate de copii”.

Comunicatul este semnat de Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Elevilor din Mureș, Asociația Elevilor din Maramureș, Asociația Vâlceană a Elevilor, Roma Education Fund, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Coaliția pentru Educație, Organizația Salvați Copiii România, World Vision România, Asociația Școlilor Particulare și Fundația Hope and Homes for Children România.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea