Elevi și profesori de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, în vizită în Lituania. Ultima reuniune în cadrul proiectului Erasmus+ “United in music”
Sub egida diversității prin muzică, în perioada 1-8 aprilie 2017 are loc în Lituania a patra și ultima reuniune transnațională a profesorilor și elevilor participanți la proiectul Erasmus+ “UNITED IN MUSIC”, proiect la care au participat școli partenere dinFranta, Italia, Lituania, precum și Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.
În Lituania, Liceul cu Program Sportiv este reprezentat de grupul de elevi format din Fulea Andreea, Smajlovic Amela, Petric Roxana, Țigurean Giulia și Borla Denisa. Grupul este însoțit de către prof.Jurca Mirela, coordonatorul proiectului, profesor de limba engleză, precum și de profesorul de muzică Popa Ovidiu.
Ca și la întâlnirile precedente, desfășurate în România, la Liceul cu Program Sportiv, în Franța, precum și în Italia, Sardinia, programul participanților la proiect este foarte dens. Dupa întâlnirea tuturor oaspeților din cele 4 țări partenere, la gimnaziul Azuolas, participanții vor avea întâlniri informale în cadrul cărora vor cunoaște mai bine țara gazdă,Lituania. Cei 6 elevi români vor continua repetițiile generale, în zilele de marți, miercuri și joi, vor întări legăturile de prietenie formate, interacționând permanent cu partenerii de proiect din celelelte 3 țări participante. Programul întâlnirii cuprinde și vizite culturale, care se vor desfășura în satul Marcinkonys, având drept scop vizitarea muzeului etnografic, în satul Zervynos, pentru aprofundarea tradițiilor locale, în Varena, un oraș deosebit de pitoresc, și desigur, în Vilnius, unde vor putea descoperi castelul Trakai și vechiul turn al orașului.
Proiectul se va încheia cu susținerea concertului final în data de 7 aprilie, la centrul cultural din Varena. Spectacolul folcloric oferit publicului litauanian, la finele reuniunii, va aplica plenar cunoştinţele acumulate, abilităţi, competenţe, prin crearea unui proiect artistic independent şi susţinerea acestuia în faţa publicului alcătuit din colegi, profesori, părinţi și comunitatea locală, fiind astfel şi un exemplu direct de „a învăţa prin a face“, de uniune culturală, realizată prin limbajul universal al muzicii. (C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
FOTO | Liceul Teoretic Teiuș, partener al programului Bookster: Încurajarea cititului, obiectiv prioritar
Liceul Teoretic Teiuș, partener al programului Bookster: Încurajarea cititului, obiectiv prioritar Liceul Teoretic Teiuș este una dintre instituțiile de învățământ care se remarcă prin implicarea activă în promovarea educației de calitate și dezvoltarea unor inițiative inovative care sprijină învățarea. Un exemplu semnificativ al acestei abordări moderne este programul Bookster, derulat cu succes în cadrul liceului. […]