Rămâi conectat

Curier Județean

Elevi din Alba participă la etapa regională a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”, găzduită de județul Bihor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 21 și 22 mai 2016, peste 500 de elevi de liceu din țară participă, în zece centre regionale, la dezbateri cu următoarele teme:

  1. Educația civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa școlară pentru liceu;
  2. Ar trebui aplicate măsuri de toleranță zero pentru actele de discriminare din școli;
  3. Drepturile copilului ar trebui să fie obiect de studiu pentru toți elevii;

ISJ Alba06Pentru etapa regională a Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”, ajuns la cea de-a șaptea ediţie şi cunoscut ca „olimpiada dezbaterilor”, competiție inclusă în Calendarul concursurilor naţionale şcolare, finanţate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în anul şcolar 2015-2016, din județul Alba s-au calificat 4 licee, fiecare fiind reprezentat de un echipaj format din trei elevi și un profesor coordonator. Este vorba despre liceele: Colegiul Național “I.M.Clain” Blaj, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia și Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj.

În urma etapei regionale, echipele de pe primele locuri se vor califica pentru a participa la finala naţională, găzduită anul acesta de municipiul Zalău, în perioada 10 – 12 iunie 2016.

Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” – www.tineriidezbat.ro este organizat de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu partenerii săi – ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

Informaţii suplimentare:

Iniţiat în 2010 de Ministerul Educaţiei, Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” – www.tineriidezbat.ro – este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din 3 etape competiţionale distincte (judeţeană, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice.

Dezbaterile, în formatele practicate de universităţi prestigioase din lume, sunt exersate în România, de peste șase ani, în cluburile de dezbateri din şcoli şi, de peste 20 de ani, în cluburile ARDOR. Concursul „Tinerii Dezbat” aduce mişcarea de dezbateri la amploarea pe care o are în majoritatea ţărilor democratice cu bune practici în domeniul educaţional.

Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”, ediţia 2016, este sprijinit de Radio România Cultural, HotNews, România Pozitivă, Think Outside The Box, Edu-news.ro şi IQool.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea să acorde 12 burse de performanță științifică. Calendar și condiții de acordare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea să acorde 12 burse de performanță științifică. Calendar și condiții de acordare În ciuda efortului ce trebuie depus pentru obținerea acesteia, cuantumul bursei acordate pentru cercetare este mai mic decât cel al bursei de performanță I sau II! Studenții începând din anul II și masteranzii Universității „1 Decembrie 1918” Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea