Elevi ai colegiului militar din Alba Iulia au participat la o întâlnire multilaterală în Bulgaria, la Sofia
În perioada 14-18 iunie la Sofia s-a desfășurat cea de-a treia reuniune de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”. În acest proiect de cooperare europeană, colegiul militar albaiulian este partener cu alte șase instituții de învățământ din : Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria.
La această reuniune de proiect au participat două cadre didactice: prof. Fărcaș Paraschiva și prof. Nistor Ioan și șase elevi: el. sg. Fusu Casiana Elena, el. sg. Cheiban Tracy, el. sg. Argyelan-Stînean Claudiu, el.cap. Ghișoiu Radu Marcel, el. cap. Popescu Bogdan Marius și el. cap. Șchiopu Vlad Ioan.
Ultima reuniune de proiect din acest an școlar a fost dedicată evaluării primului an de proiect prin organizarea unei expoziții cu produsele finale realizate până în acest moment și cu activitățile locale derulate de fiecare partener. În acest scop partenerul bulgar a pus la dispoziție participanților patru săli de clasă, pereții acestora s-au umplut rapid cu imagini, postere și desene reprezentând munca realizată de echipele de proiect, iar pe videoproiectoarele amplasate în fiecare sală vizitatorii au putut viziona materialele multimedia realizate in cadrul proiectului. Elevii, cadrele didactice și părinții au avut astfel ocazia să observe rezultatele activităților din primul an de proiect: prezentarile instiuțiilor și țărilor partenere, fotografii cu Colțul Comenius din fiecare țară, logo realizat de fiecare partener pentru competiția organizată pentru logo proiectului, prezentarile despre familie și rolul ei în educația tinerilor pentru o viață sănătoasă, rezultatele chestionarelor asupra stilului de viață, piramida alimentară a adolescenților realizată în urma studiilor de fiecare partener, prezentările practice ale rețetelor tradiționale sănătoase, broșura despre stilul de viață al tinerilor din țările partenere, caricaturile participante la competiția realizată în cadrul proiectului, imagini de la „Marsul pentru sănătate” realizat în luna aprilie în toate țările partenere, tutorialele privind modul de acordare a primului ajutor.
În cadrul work-shopurilor organizate de instituția gazdă a fost realizat un schimb de bune practici privind modalitățile prin care tinerii pot fi ajutați să facă față stresului cotidian și să adopte un stil de viață sănătos. Pe parcursul reuniunii elevii și cadrele didactice au participat la programul de studiu al instituției gazdă, au participat la mese rotunde, vizite de documentare, ateliere practice. Vizita de documentare la Koprivshtitsa, o localitate muzeu, unde s-a păstrat arhitectura tradițională și stilul de viață tradițional bulgăresc a fost un prilej pentru participanți de a compara stilul de viață tradițional cu cel contemporan . În școala veche Koprivshtitsa participanții la reuniune au avut ocazia să participe la o lecție în băncile vechi de peste 100 de ani, să scrie în nisip sau pe tăblița cerată, să descopere cele mai importante elemente ale culturii bulgare și de asemenea să compare metodele și mijloacele de învățământ utilizate în trecut cu cele moderne.
Această reuniune a contribuit la întărirea colaborării dintre instituțiile partenere și la legarea unor frumoase prietenii între elevii participanți, fiind un pas important în implementarea proiectului nostru.
Activitățile desfășurate în cadrul acestui parteneriat sunt finanțate în totalitate de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot parcursul vieții.
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le conţine, ne-a comunicat profesorul coordonator Paraschiva Fărcaș
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]