Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eleva Anca Faur a primit 2.000 de lei din partea Poştei Române

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 15 aprilie, la Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba a avut loc festivitatea de premiere a câştigătoarei etapei naţionale a concursului epistolar organizat de către Poşta Română, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la iniţiativa Uniunii Poştale Universale, eleva Anca Faur, de la Şcoala „Vasile Goldiş” Alba Iulia.
Din partea CN Poşta Română au ţinut să fie prezenţi Mioara Pribescu – director executiv al CN Poşta Română, Nicoleta Micu – şef Serviciu Relaţii Publice, Olimpiu Constantin – director al CRRP Braşov, Nicolae Albu – director al OJRP Alba, precum şi angajaţii oficiului. De asemenea, au participat prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu şi consilierul prefectural Cosmin Lupu, primarul Mircea Hava şi viceprimarul Ioan Bogăţan, Cornel Tuhuţ – reprezentant al Consiliului Judeţean Alba, prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba, prof. Adriana Todoran – inspector şcolar de limba română, prof. Teofil Florea – directorul Şcolii „Vasile Goldiş” şi prof. Adriana Şopterean, profesoara care a îndrumat eleva câştigătoare. Directoarea Mioara Pribescu a prezentat „aventura” lucrării „Plină de speranţă”, cu care Anca Faur a câştigat competiţia naţională. Epistola se clasase pe locul secund la etapa regională de la Braşov, dar a fost dusă, totuşi, la Bucureşti, pentru o rejurizare, deoarece Mioara Pribescu a considerat că eseul tinerei este foarte valoros, demonstrându-se că în final a avut dreptate.
Eleva Anca Faur, care a venit însoţită de mama ei, a primit din partea CN Poşta Română o diplomă, suma de 2.000 de lei şi un superb buchet de flori, alături de sincerele felicitări ale conducerii companiei. De asemenea, o diplomă a primit şi prof. Teofil Florea, directorul Şcolii „Vasile Goldiş”, la care învaţă Anca Faur, care se pregăteşte acum pentru finalizarea studiilor gimnaziale şi admiterea la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. Pungi cu cadouri şi flori a primit şi din partea Primăriei Alba Iulia, Prefecturii şi CJ Alba, instituţii ale căror reprezentanţi au lăudat-o pe câştigătoare. La finalul festivităţii, eleva Anca Faur a citit epistola „Plină de speranţe”, fiind aplaudată la scenă deschisă şi demostrând că îşi merită cu prisosinţă premiile şi felicitările primite. Scrisoarea ei va fi trimisă Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale (BI al UPU), pentru a participa la faza internaţională, iar în data de 9 octombrie – Ziua Mondială a Poştei, laureaţii internaţionali vor primi medalii acordate de BI al UPU, la Berna, în Elveţia.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Maria Tocănel, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maria Tocănel, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională Maria Tocănel, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, se numără printre cei 12 elevi din Alba care au obținut nota 10 curat la limba și literatura română, la Evaluarea Națională 2024. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea