Elena Udrea: ”Și eu și domnul Blaga vom rămâne în partid, indiferent cine va câștiga alegerile”
Candidatul la președinția PDL, Elena Udrea, a declarat la Alba Iulia că, în cazul în care nu va câștiga alegerile interne, nu va pleca din partid.
”Eu sunt un om de partid și cred că am demonstrat asta în toată cariera mea politică (…) Și eu și domnul Blaga vom rămâne loiali partidului, indiferent cine va câștiga alegerile. Vom rămâne oameni de echipă și vom construi împreună cu câștigătorul, din 23 martie, mai departe, pentru partid”, a spus Udrea.
De asemenea, aceasta a subliniat că Traian Băsescu este oricând bine-venit în PDL, un partid cu care ”a construit foarte mult în România”. ”Dacă voi fi președintele Partidului Democrat Liberal îmi doresc ca parteneriatul cu Traian Băsescu să continue chiar și după 2014”, a mai declarat fostul ministru al Turismului.
De altfel, Elena Udrea a recunoscut că a fost foarte mult influențată de președintele țării și că se consideră un om politic care s-a format la şcoala politică a lui Traian Băsescu: „Pentru un om politic care îşi defineşte cariera ca fiind un luptător este o onoare să fii comparat cu Traian Băsescu, un politician care, în toată cariera lui politică, s-a luptat pentru lucrurile în care a crezut. Sunt un om politic care s-a format la şcoala politică a lui Traian Băsescu şi este un lucru cu care mă mândresc. Au contat foarte mult lucrurile pe care le-am aflat de la preşedinte, aşa cum s-a întâmplat şi cu foarte mulţi colegi care sunt în PDL şi care au învăţat politică de la preşedinte”.
Udrea consideră că în competiția internă are doi adversari redutabili – Vasile Blaga care ”este un om loial partidului și cunoaște foarte bine organizațiile” și Monica Macovei care ”are un spirit reformator necesar pentru PDL și dorit de o parte din membrii partidului”. În cazul în care ar câștiga alegerile i-ar păstra pe aceștia în echipa de conducere deoarece ”partidul trebuie să rămână unit”.
”Mă simt în această campanie ca fiind într-o competiție adevărată, o competiție dificilă, în care trebuie să convingi membrii de partid. Mă bucur că oamenii nu vor să dea girul pur și simplu unor persoane, ci vor să asculte ce are de spus fiecare. Pot să definesc această campanie ca o luptă pentru a câștiga încrederea propriilor mei colegi”, a mai spus deputatul democrat-liberal.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]