Rămâi conectat

Politică Administrație

Elena Udrea atacă intenția Executivului de a da liber la traseism pentru primari: Este o capcană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Elena Udrea20Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că până la sfârșitul acestei luni ar putea fi adoptată o Ordonanță de Urgență care va permite aleșilor locali, ca în termen de 15 zile, să decidă apartenența politică, fără să-și piardă mandatul. Inițiativa a fost criticată dur de Elena Udrea care consideră că este o capcană electorală, prin care PSD-ul dorește să aducă primari din partidele de centru-dreapta, deoarece fără aceștia Victor Ponta nu poate câștiga alegerile prezidențiale. 

”Cred că este o ocazie acum pentru PSD de a muta niște primari înainte de alegeri, la PSD, dar mai ales la partidul lui Tăriceanu. Deci, evident s-a înființat un partid pentru Tăriceanu, în speranța lui Ponta de a obține electoratul care-i lipsește, de centru-dreapta. Ponta nu are cum să câștige Președinția României, doar cu ce îi oferă PSD-ul. Ca urmare își dorește ca prin capcana care a întins-o electoratului de centru-dreapta, prin candidatura lui Tăriceanu, să-și adune electoratul de centru-dreapta suficient încât să câștige prezidențialele. Nu se va întâmpla asta, însă, schimbarea legii migrației politice, trecerea primarilor de la un partid la altul este făcută exact pentru a putea să-și asigure oficial sprijinul unor primari pentru alegerile prezidențiale. Sunt primari care vor pleca către putere pentru că depind de finanțările venite de la Guvern. Primarii nu au mai primit nici un ban de la acest guvern care a stopat investițiile. Iar ei speră că dacă vor merge către putere vor primi fonduri pentru fondurile care le au. Eu le spun să nu se lase păcăliți, dacă nu au primit bani până acum nu vor primi înainte de alegeri finanțări pentru proiectele lor. Cred că este o capcană întinsă primarilor”, a spus Elena Udrea.

Migrația politică (capcana întinsă primarilor) a aleșilor locali a fost permisă prin lege, timp de 45 de zile și în 2006, de Alianța DA, adică partidele politice care formează acum ACL. ”Foarte rău au făcut. Niciodată nu se va întâmpla acest lucru cât timp va sta în decizia mea”, a mai spus deputatul.

Elena Udrea s-a aflat duminică și luni în județul Alba, cu ocazia Zilelor Municipiului Sebeș, într-o precampanie pentru alegerile prezidențiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea