Eleganță și bune maniere: Machiajul, de la vulgar și penibil, la aspect natural. Când nu este indicat să te machiezi deloc
Pentru a avea un aspect îngrijit, femeile trebuie să acorde o atenție deosebită machiajului. Acesta este diferit în funcție de ocazie, de perioada zilei și, nu în ultimul rând, în funcție de vârstă.
O femeie tânără se poate ”juca” și cu un machiaj mai puternic, în culori mai tari, dar fără a cădea în vulgaritate sau în penibil. Un astfel de machiaj nu va fi purtat la cursuri, ci la petreceri sau în cluburi. Pentru orele de curs la facultate sau pentru serviciu va fi adoptat un machiaj cât mai natural, în culori calde, apropiate de culorile naturale ale tenului. O femeie matură va alege un machiaj discret, în culori atât de apropiate de cele naturale, încât să nu se observe că este machiată, mai ales dacă este un machiaj de serviciu sau pentru o întâlnire de afaceri. În cazul unor petreceri — nuntă, aniversare, cocktail — poate fi ales un machiaj mai puternic, dar în culori pastelate.
Nu este indicat să se poarte machiaj la evenimente cum ar fi înmormântările, comemorările, nici în vacanță, vara, când se merge la plajă, ori iarna, pe munte, la schi.
Oricare ar fi ocazia sau locul unde trebuie să mergem machiate, pentru a nu arăta ca o mască de carnaval, trebuie respectați anumiți pași.
În primul rând, trebuie pregătit tenul pentru fardul ce urmează a fi aplicat, aplicând o cremă din gama primer care netezește pielea, micșorează porii, uniformizează nuanța, obținându-se o bază pentru machiaj. Mare atenție la alegerea acestui tip de cremă, care trebuie să se potrivească tipului de ten. Urmează aplicarea fondului de ten, care trebuie ales într-o culoare apropiată culorii naturale a pielii. Fondul de ten HD este ideal, pentru că are o putere mare de acoperire.
În cazul în care există imperfecțiuni ale tenului — acnee, coșuri, pete, cearcăne — se va folosi un corector, care trebuie întins foarte bine. Peste acesta se aplică o cremă iluminatoare, apoi pudra, care finisează machiajul. Pudra translucidă este cea mai indicată, pentru că nu încarcă tenul.
Pentru machiajul ochilor se vor folosi farduri de pleoape în culori naturale — bej, gri deschis, roz deschis, brun. Culorile albastru și verde vor fi folosite cu atenție, doar în anumite nuanțe, cât mai puțin stridente. Se va aplica o nuanță neutră pe toată pleoapa, de exemplu bej, și o nuanță mai închisă la colțul exterior și pe linia genelor. Poate fi folosit și creionul dermatograf, în aceeași culoare cu cea a fardului sau într-o nuanță apropiată. Pe gene se aplică mascara, fără a exagera, pentru a nu încărca genele.
Pentru buze se va aplica o cremă/un balsam, apoi se va trasa un contur cu un creion. Rujul va fi ales în funcție de culoarea tenului, de culorile și nuanțele vestimentației, pentru a fi asortat. Nu vom folosi ruj în nuanțe de portocaliu-cărămiziu dacă purtăm o vestimentație în nuanțe de mov. În acest caz putem alege un ruj roz sau lila, ori un ruj care se apropie de culoarea naturală a buzelor.
Indiferent de locul unde ne aflăm — la serviciu, în vizită, la restaurant, la petrecere — după câteva ore machiajul trebuie împrospătat. Nu vom face acest lucru în văzul lumii, ci vom merge la baie cu trusa de machiaj. Dacă vă aflați la volan și așteptați la semafor în spatele unui lung șir de mașini culoarea verde pentru a putea porni, nu veți împrospăta rujul folosind oglinda retrovizoare. Nu este permisă refacerea machiajului nici în autobuz, taxi sau pe stradă. Dacă vă aflați în tren sau în avion, veți merge la toaletă pentru a verifica și împrospăta machiajul.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 15 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii