Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Actualitate

Efectele crizei energetice: Unele localități din România vor opri iluminatul public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Efectele crizei energetice: Unele localități din România vor opri iluminatul public

Criza energetică începe să determine unele administrații locale să facă economii la sânge. Primăria comunei Şoimuş, aşezare situată la câţiva kilometri de municipiul Deva, a decis să oprească iluminatul public, de la miezul nopţii până la ora 5,00 dimineaţa, din cauza costurilor mari la energia electrică, ultima factură fiind dublă ca valoare comparativ cu cele din lunile anterioare.

Primarul comunei Şoimuş, Mihai Gabriel Irimie, a anunţat luni că administraţia locală a primit o factură la curent în valoare de peste 74.000 de lei, faţă de 32.000 de lei cât erau vechile costuri. Prin urmare, după exemplul altor primării din ţară, s-a hotărât restricţionarea iluminatului public în anumite intervale orare.

„Iluminatul va funcţiona de la ora 17,30 la ora 00,00 şi de la ora 5,00 la ora 7,30. Va fi stins de la ora 00,00, la ora 05,00„, a precizat primarul.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a arătat că primăria nu şi-a dorit să se ajungă la întreruperea iluminatului public, dar s-a adoptat această soluţie de criză pentru ca administraţia locală să nu intre într-un blocaj financiar.

„Acum lucrăm la un proiect de alimentare a tuturor punctelor de aprindere de la panouri fotovoltaice şi sperăm ca de la anul să devenim independenţi energetic şi să nu mai fie nevoie să trecem la aceste măsuri deloc plăcute„, a completat Irimie.

Această măsură de întrerupere a iluminatului public în comuna Şoimuş se va aplica în intervalul noiembrie 2022 – 31 martie 2023, conform agerpres.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

1 decembrie 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

1 decembrie 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, miercuri, 30 noiembrie 2022, s-au înregistrat 8 infectări cu COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 59655 de persoane confirmate, 58429 persoane vindecate, 1.311 decese.
Miercuri, în județul Alba au fost prelucrate în total 63 teste, 18 PCR, 45 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 505499, mai exact, 366315 de teste PCR și 139184 de teste rapide.

De unde provin cazurile:
CUGIR – 5
SEBEȘ – 1

Reinfectări:
CUGIR – 2

OCOLIŞ 2.05
ORAŞ CUGIR 1.11
ALBAC 1.03
LIVEZILE 0.87
ORAŞ ABRUD 0.78
BUCIUM 0.73
SĂLCIUA 0.73
MUNICIPIUL BLAJ 0.68
ROŞIA DE SECAŞ 0.64
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0.54
HOREA 0.53
CRICĂU 0.51
GÂRBOVA 0.47
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0.44
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.39
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.37
VINŢU DE JOS 0.36
CETATEA DE BALTĂ 0.32
ORAŞ CÂMPENI 0.28
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.14
ORAŞ TEIUŞ 0.14
MUNICIPIUL AIUD 0.08
ALMAŞU MARE 0
ARIEŞENI 0
AVRAM IANCU 0
BERGHIN 0
BISTRA 0
BLANDIANA 0
CÂLNIC 0
CENADE 0
CERGĂU 0
CERU-BĂCĂINŢI 0
CIUGUD 0
CIURULEASA 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0
CUT 0
DAIA ROMÂNĂ 0
DOŞTAT 0
FĂRĂU 0
GALDA DE JOS 0
GÂRDA DE SUS 0
HOPÂRTA 0
IGHIU 0
ÎNTREGALDE 0
JIDVEI 0
LOPADEA NOUĂ 0
LUNCA MUREŞULUI 0
LUPŞA 0
METEŞ 0
MIHALŢ 0
MIRĂSLĂU 0
MOGOŞ 0
NOŞLAC 0
OHABA 0
ORAŞ ZLATNA 0
PIANU 0
POIANA VADULUI 0
PONOR 0
POŞAGA 0
RĂDEŞTI 0
RÂMEŢ 0
RIMETEA 0
ROŞIA MONTANĂ 0
SĂLIŞTEA 0
SÂNCEL 0
SÂNTIMBRU 0
SĂSCIORI 0
SCĂRIŞOARA 0
ŞIBOT 0
SOHODOL 0
ŞONA 0
ŞPRING 0
STREMŢ 0
ŞUGAG 0
UNIREA 0
VADU MOŢILOR 0
VALEA LUNGĂ 0
VIDRA 0

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Mesajul lui Klaus Iohannis de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Unde se va afla astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul lui Klaus Iohannis de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Unde se va afla astăzi

Preşedintele Klaus Iohannis a urat ”La mulţi ani!” României de Ziua Naţională, într-un mesaj postat pe Twitter la ora 07:00.

Citește și: CONCERTE de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia: Irina Rimes, Damian Drăghici, Surorile Osoianu, Zdob și Zdub, vor „arunca în aer” Piața Cetății, de Ziua Națională

”La mulţi ani, România!”, a scris preşedintele pe Twitter, postând şi un filmuleţ care are ca fundal sonor imnul naţional.

Elit - Gustul Desăvârșit

De Ziua Naţională, preşedintele Klaus Iohannis va participa la parada militară organizată la Arcul de Triumf, va decora personalităţi civile şi va participa la recepţia organizată la Palatul Cotroceni.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL FINAL al manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Pensii 2022: Când vor fi plătiți banii în decembrie și în cât timp trebuie tipărite noile cupoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensii 2022: Când vor fi plătiți banii în decembrie și în cât timp trebuie tipărite noile cupoane

Daniel Baciu, șeful Casei Naţionale de Pensii, a vorbit despre ce se va întâmpla cu pensiile în luna decembrie și dacă mai este timp pentru tipărirea noilor cupoane.

”După cum bine știți, există foarte clar o convenție între Casa Națională de Pensii și Compania Națională de Poștă în care se spune foarte clar, acolo sunt stipulate termenele de livrare a pensiilor la domiciliu.

Exact cu data de 1 ale fiecărei luni noi virăm pensiile către beneficiarii noștri, pensionarii. Deci, 1 fiind zi nelucrătoare, exact cu data de 2, deja pensiile vor fi achitate către beneficiarii noștri, pensionarii. Chiar am avut o discuție cu domnul director general al Companiei Naționale. M-a asigurat domnul director că totul este în regulă și începând cu data de 2 decembrie vor fi achitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Termenele de livrare a pensiilor sunt foarte bine stipulate în Convenție. Începând cu un intervalul 1-15 ale fiecărei luni, Compania Națională de Poștă trebuie să achite toate pensiile beneficiarilor noștri care au optat pentru această modalitate de plată, respectiv prin mandat poștal. Pe lângă acestea, mai avem și pensiile unde pensionarii au optat ca modalitate de plată prin cont bancar, unde se vor vedea și acestea în jur de data de 12-13 ale lunii”, a subliniat președintele Casei Naționale de Pensii Publice la postul de televiziune Antena3 CNN.

Cum vor arâta noile cupoane de pensii

Noile cupoane de pensii vor cuprinde informații noi. În primul rând, va fi trecută noua valoare a punctului de pensie, de 1784 de lei, a cărui majorare a fost decisă de coaliția aflată la guvernare. Ceea ce rămâne neschimbată este suma pensiei, care se va regăsi, la fel ca și până acum, în partea dreaptă, sus, a cuponului. În plus, pe cupon va apărea și valoarea ajutoarelor acordate. În cazul pensiilor de sub 1500 de lei, ele se ridică la 1000 de lei, livrate în două tranșe. Prin urmare, pe cupon va apărea și cifra de 500 de lei reprezentând respectivul ajutor.

Va fi timp suficient pentru operarea tuturor modificărilor necesare, mai ales că nu există încă un act normativ unde să se regăsească noua valoare a punctului de pensie. Există timp suficient pentru a tipări cinci millioane de cupoane, astfel încât pensiile să ajungă la timp la oameni?

”Orice decizie a coaliției de guvernare trebuie transpusă într-un act normativ, publicat în Monitorul Oficial. În acest moment, de fapt chiar astăzi și mâine lucrăm intens cu colegii de la Ministerul Muncii, de la Casa Națională de Pensii pentru a reuși să finalizăm acest act normativ, astfel încât săptămâna viitoare să intre, probabil, în ședință de Guvern pentru a fi adoptat. Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp, astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba despre niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în baza de date”, a spus Daniel Baciu la Antena3 CNN.

În cât timp trebuie tipărite cupoanele?

”Tipărirea începe undeva în jurul datei de 15 decembrie”, a precizat președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea