Rămâi conectat

Actualitate

Efectele crizei energetice: Unele localități din România vor opri iluminatul public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Efectele crizei energetice: Unele localități din România vor opri iluminatul public

Criza energetică începe să determine unele administrații locale să facă economii la sânge. Primăria comunei Şoimuş, aşezare situată la câţiva kilometri de municipiul Deva, a decis să oprească iluminatul public, de la miezul nopţii până la ora 5,00 dimineaţa, din cauza costurilor mari la energia electrică, ultima factură fiind dublă ca valoare comparativ cu cele din lunile anterioare.

Primarul comunei Şoimuş, Mihai Gabriel Irimie, a anunţat luni că administraţia locală a primit o factură la curent în valoare de peste 74.000 de lei, faţă de 32.000 de lei cât erau vechile costuri. Prin urmare, după exemplul altor primării din ţară, s-a hotărât restricţionarea iluminatului public în anumite intervale orare.

„Iluminatul va funcţiona de la ora 17,30 la ora 00,00 şi de la ora 5,00 la ora 7,30. Va fi stins de la ora 00,00, la ora 05,00„, a precizat primarul.

El a arătat că primăria nu şi-a dorit să se ajungă la întreruperea iluminatului public, dar s-a adoptat această soluţie de criză pentru ca administraţia locală să nu intre într-un blocaj financiar.

„Acum lucrăm la un proiect de alimentare a tuturor punctelor de aprindere de la panouri fotovoltaice şi sperăm ca de la anul să devenim independenţi energetic şi să nu mai fie nevoie să trecem la aceste măsuri deloc plăcute„, a completat Irimie.

Această măsură de întrerupere a iluminatului public în comuna Şoimuş se va aplica în intervalul noiembrie 2022 – 31 martie 2023, conform agerpres.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea