Dr. Mircea Frenţiu:Efectele crizei de comunicare în PSD

Într-o democraţie relativ tânără ca a noastră limbajul politic convenţional a ajuns într-o fază de „scleroză cerebrală” la Partidul Social Democrat din care fac parte prin mesajul total eronat al celor doi mari lideri ai partidului, preşedintele Victor Ponta şi preşedintele Senatului Mircea Geoană, îl dă poporului PSD-ist şi de ce nu naţiunii române care are din ce în ce mai multă încredere în acest partid şi anume după unele sondaje USL-ul având 52% din sufragiile de vot.
Cu toate că trăim în „societatea informaţională” nu există mai deloc o comunicare de la centru spre periferie, nu mai există o consultare a membrilor de partid în probleme vitale şi din păcate suntem consideraţi simple receptacule consumatoare de informaţie şi de aceea noi, simpli membri de partid, suntem în momentul de faţă incapabili de a avea o reacţie publică, incapabili de a avea vreun aport la fluxul informaţional al partidului sau de a avea o minimă autocefalie.
Cine este vinovat pentru această criză de comunicare în PSD? Vinovaţi sunt ambii protagonişti ai acestei „scenete” de schimbare a preşedintelui Senatului şi anume domnii Ponta şi Geoană. Care sunt cauzele crizei de comunicare între cei doi „actori”? Sunt cauze interne de partid ca: nerespectarea unor norme şi reguli de comunicare în partid, nerespectarea unor norme principiale de comunicare între cei doi protagonişti care ar trebui să fie cooperarea, recunoaşterea reciprocă a valorii celuilalt şi de ce nu, întrajutorarea. Altă cauză internă este inacţiunea celorlalţi actori ai spaţiului organizatoric ai partidului, şi aici mă refer la domnul Ion Iliescu şi domnul Adrian Năstase care ar fi trebuit, la valoarea lor, să anticipeze cu trei paşi înainte ce impact va avea această „rocadă” la Senat asupra guvernanţilor şi cum vor reacţiona ei. Dar cauza cea mai gravă este crearea de către domnii Ponta şi Geoană a doi poli de putere în partid. Dintre cauzele externe ale crizei aş aminti vizita domnului Mircea Geoană în SUA şi utilizarea în cuvântarea lui a unor cuvinte şi expresii confuze care rănesc orgoliul preşedintelui Ponta.
Efectele crizei de comunicare în PSD sunt destul de grave deoarece ea generează o criză de imagine a partidului. Dacă ea se prelungeşte se poate propaga spre teritoriu putând „chiar rupe în două” partidul. Energiile eliberate din această luptă fratricidă vor da naştere la confuzii şi la raporturi de forţă schimbate imprevizibil.
Domnilor Ponta şi Geoană, lăsaţi în urmă orgoliile nemăsurate şi puneţi pe primul plan unitatea partidului! Prin acţiunile dumneavoastră cotele de încredere, notorietatea şi legitimitatea PSD scad, creând premisele producerii unei crize de imagine. Domnilor, acest blocaj trebuie depăşit deoarece barează orice efort de luciditate politică. Sunt convins că visaţi o Românie mai bună dar munciţi, nu vă certaţi, pentru a transforma visul în realitate!

Dr. Mircea FRENŢIU,
consilier local PSD

INFORMARE COVID-19

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

alinuta 11 noiembrie 2011 at 14:06

doamne ce indemn le dati la astia doi….munciti nu va certati…cand doi se cearta al treilea castiga…

pantelimon 11 noiembrie 2011 at 21:01

Cum să câştige USL-ul, când PSD-ul îşi rupe singur gâtul? PDL-ul va câştiga din nou alegerile de anul viitor, ajutat de actualul USL, care nu va rezista în această formulă până la alegeri. Dacă n-are cine să-i poarte de grijă?…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...